agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)




Beğeni Düzeni4448Beğeniler

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-08-2014, 08:58   #1
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,816
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn Muda,

Bu resmini gosterdiginiz kabak, genelgecer yemeklik kabak Cucurbita pepo degil. Gaziantep'in Haylan Kabagi gibi, eger yanilmiyorsam su kabagigillerden (ing. gourd) bir cesit. Bildigim kadariyla geleneksel olarak kurutulup dolmasi yapiliyor; en azindan Gaziantep'teki kullanim alanlarindan birisi bu.
Uzun kabak geleneksel olarak taze ve kurutmalık olarak kullanılan bir çeşit. Boyu bir metreyi biraz geçenleri olduğu gibi daha küçükleri de var. Güçlü bir askıya alma sistemi olursa çok güzel gelişiyor. Kökeni hakkında bilen olduğunu sanmıyorum. O kadar eski bir çeşit. Eskiden beri kışın kurutmalık olarak yazın da taze olarak kullanılıyor. Bizde çeşitli yemekleri yapılıyor. Taze ince kısımları kurutularak veya taze olarak dolma yapılıyor. Yemeği yapılıyor. Kurutularak kışın da yeniyor. Şimdi derin donduruculara da konuluyor.

Bu çeşit Türkiye'nin değişik yerlerinde de biliniyor gördüğüm kadarı ile. En iyi tarafı hiçbir kabak çeşidi ile karışmaması.

Uzun Kabak Yemei (Afyon) - lezzetler.com Yemek Tarifleri

Uzun Kabak Dolması | Tarifler

Muda Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-08-2014, 09:33   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-08-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 239
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Uzun kabak geleneksel olarak taze ve kurutmalık olarak kullanılan bir çeşit. Boyu bir metreyi biraz geçenleri olduğu gibi daha küçükleri de var. Güçlü bir askıya alma sistemi olursa çok güzel gelişiyor. Kökeni hakkında bilen olduğunu sanmıyorum. O kadar eski bir çeşit. Eskiden beri kışın kurutmalık olarak yazın da taze olarak kullanılıyor. Bizde çeşitli yemekleri yapılıyor. Taze ince kısımları kurutularak veya taze olarak dolma yapılıyor. Yemeği yapılıyor. Kurutularak kışın da yeniyor. Şimdi derin donduruculara da konuluyor.

Bu çeşit Türkiye'nin değişik yerlerinde de biliniyor gördüğüm kadarı ile. En iyi tarafı hiçbir kabak çeşidi ile karışmaması.

Uzun Kabak Yemei (Afyon) - lezzetler.com Yemek Tarifleri

Uzun Kabak Dolması | Tarifler
Sayın Muda,
Hepsi çok güzel gerçekten. Emeğinize sağlık. Özel mesaj kutunuz dolu bu arada. Mesaj gönderemiyorum. Alan açabilirseniz memnun olurum. Selamlar

turkanatalay Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-08-2014, 19:28   #3
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,816
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay Mesajı Göster
Sayın Muda,
Hepsi çok güzel gerçekten. Emeğinize sağlık. Özel mesaj kutunuz dolu bu arada. Mesaj gönderemiyorum. Alan açabilirseniz memnun olurum. Selamlar
Sayın Turkanatalay;
Beğenmenize sevindim.
Özel mesaj kutusundan bir miktar sildim.
İyi akşamlar.

Muda Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025