View Single Post
Eski 25-08-2014, 16:50   #4
lusoari
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Sayın Redbullah hocam, ektiğim tohumlardan geriye sadece 5 fide kaldı çıkan bütün fideler aşırı sıcağa dayanamadı ve öldü bu 5 fide de sıcağı atlatabilirse bu ay son zaten inşallah yaşayacaklar... Sanırım iklim itibarı ile tohumları geç ektim çıkan fidelerin gelişme dönemi buranın en sıcak günlerine denk geldi ve aşırı sıcak ve nemli havaya dayanamadılar... Bende kalan tohumları önümüzdeki yıl ekersem çıkarlar değil mi.
Satın aldığım 3 gloxsinyanın durumu iyi çok şükür yavaşta olsa sürekli çiçeklenip beni mutlu ediyorlar...
Herkese selamlar sevgiler iyi günler.
Sevgili eceyıldız, gloxinia tohumlarından en iyi performansı ocak ayının ikinci haftası ektiğim tohumlardan aldım ve bu durumu sizlerlede paylaşmak istiyorum.
Çok uzun senelerdir gloxinia yetiştiriyorum ama bu bitkiyi tohumdan yetiştirmek ayrı bir başarıdır. Ben topladığım tohumları iyice kuruttuktan sonra, ocak ayının ikinci haftasından itibaren geniş bir kaba serpiştirip üzerini streç film ile kapatıp güneş gören cam önüne yerleştiriyorum, bu işlem sonucu ortalama bir ile iki hafta sonra filizler meydana geliyor ve yavaş yavaş streç filmi kaldırmak gerekiyor. Havalar iyice ısınana kadar ( hazirana kadar mesela ) oldukları yerde kalabilirler ama tohumları ekerken sık ekmemeye çalışın her biri beşer cm birbirlerinden uzak olsalar yeterli, eğer çok sık olurlarsada seyreltme işlemi yapılmalı. Genç fideler ikişer yapraklarını verdikten sonra dozaşı azaltılmış azot oranı yüksek bitki besini ile takviye yapmak faydalı olacaktır ama elinizde yoksa yapmasanızda olabilir. Eylül ayının 10undan itibaren küçük fideler kış uykusuna yatmadan önce minik bir kaşık yardımı ile çok büyük olmayan esas saksılarına şaşırtılıp normal bakımlarına devam edilebilir.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön