Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tWoFuNN
Sayın eylülbelde,
Salatalıklarınızın hasat boyutu uygun görünüyor. Geçen sene serada salatalık yetiştirmiştim. Dediğiniz gibi yumuşama, süngerleşme bende de olmuştu. Daha sonra tarım kireci ve 20-20-20+ME gübresinden uyguladım. Bu sene çok şükür hepsi kıtır kıtır ve buram buram lezzet kokuyor. Tarım kireci ile hem kalsiyum hem de magnezyum ihtiyacını karşılıyor. 20-20-20+ME gübresi ile de hem azot,fosfor, potasyum ihtiyacı karşılanırken hem de demir, çinko, mangan ve bor ihtiyacı karşılanıyor. Size de tavsiye ederim. Kolaylıklar diliyorum.
|
Sayın tWoFuNN; Konuya dalmak istemezdim ama içinde bulunduğum durum mecbur kıldı.
Bu'' Tarım Kireci,, dediğiniz ne menem şeyse beni uzun süredir meşgul ve illet etti.
İlgili sayfalarda da çok araştırdım kullananlar konuşup geçmiş ne nasıl kullanıldığı ne nereden bulunabileceği konusunda açıklayan bir bilgi yok. Bunu nereden bulabilirim?
Bunun yerine alçı tozu kullanmış açıklama falan yok.
Tebeşir tozundan da bahsediliyor nette, tebeşir tozunu kendim çok yuttum da domateslere gerekebileceğini şimdi öğrendim. Buna dair de bir kullanma talimatı falan yok.
Açıkçası benim domatesler elden çıkıyor imdat diyoruz diyoruz duyan yok. İlgili sayfalar deniyor ilgili sayfalarda da sorulan sorunların çoğu havada kalmış.
Bunları ne itham ne de sitem olarak almasın kimse ama kendi başarılarımızı sergileyip beğeni alıp başarı yollarını da kendimize saklamazsak bu site amacına ulaşır.
Neyse belki siz bir açıklama yaparsınız umarım. hayırla kalın.