Domatesler...Beş sırada, yaklaşık 150 kök. Epeydir bakmamıştım, birkaç tanesinin üzerinde çiçekler sebzeye durmuş. Bu sabah çok fazla çiğ vardı, inşallah mantara çevirmez. Oksijenli su+elma sirkesi atayım biraz salatalık ve domateslere. Geçen hafta bir tur uygulamıştım kimi domateslerin üzerinde beyaz minik bir şeyler görünce. Sırıklarını yerleştirmek için geç bile kaldım bu arada.

Sarılan çeşitler bir arada, ilk başta kısa barbunya, evde viyolde yetiştirdiğim 45 kök; dün baktım üç kök gövdeden kırılmış, üçü de kurumalı olmuş/kurumuş. Yerlerine zamanı yavaş yavaş geçse de tohumlarını ektim. Yanında 10 kök kadar "eşek fasulyesi" ve kalan iki buçuk sırada direk ekilen ve üçte biri benim viyolden çıkarttığım düz ve kırçıllı taze fasulyeler. İlk ekilenlerden çıkanların kolları bir metreye yaklaştı. Kargılarını diktik ancak yüzeyi düz olduğu için tam sarılamıyorlar daha.
Yeni yeni kendilerine gelen karpuz ve kavunlar. Geçen hafta sadece gövde yanındaki 'kaymak tabakalarını' kırabilmiştim, dün biraz daha çapaladım ancak bir tur daha güzelce çapalamak gerek.

Salatalık (hıyar) lar. Yağmur, çamur derken sanırım üçüncü kez çıkmayanların yerlerine aşılama yaptık. Bu kez işlem tamam sanki.