View Single Post
Eski 29-06-2014, 15:54   #7239
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Vişne ağacı bu sene bol bol vişne verdi. İri iri meyvelerini Oğuz topladı, ben pişirdim.
Vişne suyu yaptık, vişne sorbe yaptık, vişne reçeli yaptık, taze taze derin dondurucuya da istif ettik.

Vişne reçelini güneşte yapıyorum. Bir gece evvel şekere yatırıp, ertesi günü sadece şekeri eriyene kadar 15 dakika kadar ateşte pişirdikten sonra yayvan bir tencereye veya tepsiye boşaltıp üzerine cam kaptıp güneşe bırakıyorum. Ara sıra cam altındaki nemlenmeyi silip tahta kaşıkla da bir iki karıştırıp tekrar camı kapatıyorum.
Üç gün sonra muhteşem renkli ve kıvamında reçeliniz hazır.

Name:  IMG_4856 (600 x 450).jpg
Views: 777
Size:  45.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön