Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
.
Kullanımı:
Oluşan gübrenin suyunu dekara ilk verişte 5-10 kg sonraki verişlerde 1-5 kg oranıyla başlarda yüksek doz sonra düşük doz oranıyla verilirse çok gfüzel oluyor ancak her zaman yüksek dozda verilmesi aşırı koku nedeniyle sineklenme yapabiliyor o nedenle sonraki dozlar düşük olmalı. Damlamadan her sulamada düşük doz olatakta veriyoruz. Yapraktan püskürtülecekse 100 litre suya 1 kg iyice süzülmüş halde veriyoruz.
Not: Doğal, organik ya da permakültür yetiştiricilik yapanlar gübreyi hazırladıklarında ayrı bir varilde ya da bu gübreyi hazırladığımız varile çevrede hızlı büyüyen yeşil otlardan katılıp sulandırıldığında bu otların suyla muhataplığından dolayı organik azot da elde etmiş olacaklarından azot ihtiyacını bu yolla karşılayabilirler. Ayrı varilde hazırlanan ot iki günde azotunu syya veriyor bu azotlu su 1/10 veya 1/100 oranında sulandırılarak kullanılabilir.
|
Hocam birkaç sorum olacak izninizle
1. doğal azot elde etmek amaçlı en uygun yoncadır diye düşünüyorum en fazla azot iceren yeşil yonca sanırım, dogrumudur
2. yapılışından sonra kaç zamanımız var kulanabilmek için, yani fazlacana hazırlanıp beklese olur mu, yoksa hazırlayıp hemen mi kullanıyoruz.
3.fermenteyi hızlandırma ve bakteri miktarını artırmak amaclı az miktar "maya" bildigimiz ekmek mayası ve "arpa" eklersek nasıl olur (bizim burada yasal olarak herkezin rakı uretme hakkı var 30 litre yıllık ve dogal meyva fermentesını hızlandırsın ve fermente tam olsun diye arpa ekliyor dedeler çok fark oluyor.
4. yaptıgımız enzimin suyunu fidanlara verdikten sonra tavuk gübresı çuvalını ve kül çuvalını tekrar kullanıyormuyüz yoksa yenilerine mi ihtiac var, eger yeni koyulacaksa hiz süzmeden her fidana kova ile versek tüm besinler topraga gitsin nasıl olur ?
çok teşekürler paylaşımlarınız için
bu başlık altında paylaşıldığından burada sordum Gökhanın affına sıgınarak.