Konu: Bakla
View Single Post
Eski 13-05-2014, 01:10   #11
antihistaminik
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
sn bahcedenn afiyetler olsun..

ben taze baklanın fazlasını iki türlü saklamayı denedim bu sene. biri blanch yöntemi.. belki biliyorsunuzdur, (bakla için) iki dakika kaynar suda tutup iki dakika buzlu suya koyma sonra kurulayıp dondurma.. digeri direk hiç işleme tutmadan ayıklayıp yıkayıp kurulayıp dondurma.

blanch'i geçen sene zaten yapmıştım, üç dakika tutmuştum ve sorun olmamıştı.. ama bana sanki az da olsa pişirip saklamak lezzetinden kaybettiriyor gibi gelmişti.

diğerini ilk defa deniyorum. görüntüde blanch edilmeyenler de gayet başarılı duruyor şımdilik. ama sonuçları yiyince göreceğiz.

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön