Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Çok da bir şeylere müdehale etmek istemiyorum sadece doğru olanı paylaşmaya çalışıyorum uygulayıp uygulamamak bahçe sahibinin insifiyetindedir,
Bu soruya başka arkadaşlar cevap verdi mi bilmiyorum görmüşken vereyim.
Kasım aralık da uygun havalarda söküp yeni yerlerine dikebilirsiniz uygun koşullarda eker ve ilk yılki bakımlarını aksatmazsanız fidanlarınızı kaybetmezsiniz.
|
Nail abi bende yazıp yanlış yönlendirirmiyim acaba diyerek sessiz kalmıştım ve olası bir durumdan kendimi sorumlu tutmamak için yazmamıştım.
Geçen sene yaşadığım bir şeyi paylaşmak isterim.
Bir abimin bahçesin de gezerken, gökhan hocam şu yerde ki fidanı aşılarmısın senin elin bu bahçeye uğurlu geliyor diyerek bana bir kalem uzattı ve ben abi bu kalem kötüdedim oda olsun hocam sen aşıla dedi ve 1 ay sonra telefonla beni arayıp aşının tuttuğunu söyledi, aradan iki ay geçtikten sonra bahçeye gittiğimde aşıyı merak ettim ama yerinde yoktu.
Aşıyı yerden söküp başka yere diktim dedi ve yerini gösterdi,
aşı gayet sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor dedi ve yaz sonunda yaklaşık 80 cm olmuştu.
Acizane fikrim ( Yanlış yönlendirmek istemem ) Şu an için, tüplü dikilen fidan köklerini henüz dikildiği yere salmamıştır ve sulanmadan alınıp (köklerini dağıtmadan, tahminimce tüplü dikildiği gibi çıkarılabilir ) yani toprak kuruyken, başka bir yere alınıp dikilebilir.