agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-05-2014, 00:43   #11
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Çok da bir şeylere müdehale etmek istemiyorum sadece doğru olanı paylaşmaya çalışıyorum uygulayıp uygulamamak bahçe sahibinin insifiyetindedir,

Bu soruya başka arkadaşlar cevap verdi mi bilmiyorum görmüşken vereyim.

Kasım aralık da uygun havalarda söküp yeni yerlerine dikebilirsiniz uygun koşullarda eker ve ilk yılki bakımlarını aksatmazsanız fidanlarınızı kaybetmezsiniz.
Nail abi bende yazıp yanlış yönlendirirmiyim acaba diyerek sessiz kalmıştım ve olası bir durumdan kendimi sorumlu tutmamak için yazmamıştım.

Geçen sene yaşadığım bir şeyi paylaşmak isterim.

Bir abimin bahçesin de gezerken, gökhan hocam şu yerde ki fidanı aşılarmısın senin elin bu bahçeye uğurlu geliyor diyerek bana bir kalem uzattı ve ben abi bu kalem kötüdedim oda olsun hocam sen aşıla dedi ve 1 ay sonra telefonla beni arayıp aşının tuttuğunu söyledi, aradan iki ay geçtikten sonra bahçeye gittiğimde aşıyı merak ettim ama yerinde yoktu.

Aşıyı yerden söküp başka yere diktim dedi ve yerini gösterdi,
aşı gayet sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor dedi ve yaz sonunda yaklaşık 80 cm olmuştu.

Acizane fikrim ( Yanlış yönlendirmek istemem ) Şu an için, tüplü dikilen fidan köklerini henüz dikildiği yere salmamıştır ve sulanmadan alınıp (köklerini dağıtmadan, tahminimce tüplü dikildiği gibi çıkarılabilir ) yani toprak kuruyken, başka bir yere alınıp dikilebilir.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025