View Single Post
Eski 04-05-2014, 19:27   #12315
maki01
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster

1-Kuzeye bakan bir pencere önünde saat 9 ile 11 arası güneş görüyorlar bu kadar güneş yeterli mi yeterli değilse dışarıya balkona alacağım orda da saat 16 dan sonra gün batımına kadar güneş görürler hangisi uygundur.

2-Bu kara sinekler yüzünden mi mutlu değildi menekşelerim.

3-Bu kara sinekler toprağa nerden geldi bilmiyorum nasıl mücadele edip kurtulacağım onlardan (yeni toprağada yerleşebilirler sonuçta önlem almam lazım.)

4-Çay posasının sinek yaptığını duymuştum doğru mu doğruysa sineklerin kaynağı belli olur.
Çünkü kaktüslerimin toprağını gevşek ve geçirgen tutması için kaktüs toprağına çay posası eklemiştim ve menekşelerle aynı yerdeydiler kaktüsler şimdi dışarda.

5-Koyun gübresini kimseye sormadan toprağa ekledim ama bütün bitkilere iyi geldiğini duymuştum umarım yanlış değildir...
Öncelikle çok geçmiş olsun sevgili eceyıldız, neyse ki iyileşmişsiniz.

Kuzeye bakan pencerede özellikle yaz aylarında 9-11 arasında ışık almaları yeterli olur. Sıcak günlerde mümkün olduğu kadar yakıcı güneş ışığından korumamız gerekiyor.

Torf sineğine gelince çay ve koyun gübresi ile onları davet ediyorsunuz aslında , hele de yanında sinek taşıyan bitkiler de varsa. Torf sineği aşırı nemli ortamları sever , sulamaya da dikkat edilmeli ama toprağa eklediğiniz koyun gübresinden nasıl kurtulacaksınız bilemiyorum

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön