![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2014
|
Sayın Demir12 tuz mevzusunda şunu diyebilirim bir etkisi olduğunu sanmıyorum yani toprağa muz kabuğunu küçük küçük yaptım koydum çiçek açtı tuz koydum şeker koydum gibi şeyler duyuyoruz belki gerçekten etkisi vardır ancak şöyle bir durumda var ben sıvı menekşe gübresi menekşe coşturandan başka bir şey vermiyorum menekşelerime ve şu an benimkilerin hepsi de tomurcuklu tuz yok tomurcuk var demek ki hikmet tuzda değil mevsimi gelmiş. Ayrıca mazallah çiçekleri tansiyon hastası yaparsınız tuz zararlı ![]() Herkese bol şans... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Bir facebook sayfasında görmüştüm. Acaba kullanışlı olur mu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2015
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
İlk menekşem. Halam yapraklarından vermişti. O günden sonra menekşelerin müptelası oldum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
[QUOTE=menekşeci_şirin;1427576]Yaz sıcaklarından sonra ancak kendimize geliyoruz. Yılın ilk çiçeği ve menekşelerim ![]() Çok canlı görünüyorlar. Hepsini yapraktan mı ürettiniz. Gelişimleri hepsinin aynı gibi. . Ektiklerinizin hepsi mi tuttu.Çift yumurta ikizleri gibiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Sevgili aleydi, Öncelikle güzellik gören gözdedir teşekkür ederim. Aşağıdaki linkte bu sitenin çelikten Afrika menekşesi üretmek başlığının altında bir yıl önce sorularınızı yanıtlamıştım aşağıdaki linke tıklar o sayfada yaptığım yorumların tamamını okursanız uyguladığım yöntemi açıkladım. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...a/19198-36.htm Sorularınızın bazılarını da buradan cevaplayayım. 1- Hepsini yapraktan mı ürettiniz? Evet bugüne kadar sadece bir adet menekşe aldım anneme anneler günü hediyesi olarak sonra menekşe yetiştirmeye başladım ve o günden sonra yetiştirdiğim tüm menekşeler anneme hediyem oldu. 2-Gelişimleri hepsinin aynı gibi. Dikim zamanları farklılık gösteriyor ama bazılarını aynı anda diktiğim için gelişimleri aynı düzeyde oluyor.Buna aynı anda aynı miktarda (neredeyse damlasına kadar) sulamayı da ekleyince aralarında pek fark olmuyor. Hangi gün suladığımı o sulamada sıvı besin kullanıp kullanmadığımı bir daha ki sulamanın ne zaman olacağını da hep not ettiğim bir not defterim var 1 yıl önce hangi gün nasıl suladığımı bile görebiliyorum. ![]() 3-Ektiklerinizin hepsi mi tuttu? Yukarıdaki linkte de belirtmiştim bugüne kadar dikip de yavru almadığım tek bir çelik bile olmadı.(yöntemi doğru uygularsanız başarmamak mümkün değil.) 4-Çift yumurta ikizleri gibiler Evet benzerlikleri boyutları dediğim gibi bakımları sulamaları aynı anda eşit olduğu için ama orada 18-19 farklı türde menekşe var baya renkli olacak. ![]() Not: Yukarıdaki linkte saklama kabındaki bir haftalık bekleme süresini iki haftaya çıkardım bir hafta kalıyor bir haftanın sonunda kapağı açıp 15-20 dakika havalandırıp çok az su verip kapağı tekrar kapatıyorum ve bir hafta sonra dışarı alıyorum yani toplamda iki hafta saklama kabında duruyorlar.Toprağa dikimden 40-50 gün mevsim sıcaklık farkı olabiliyor yavruların toprak yüzüne çıktığını göreceksiniz. ''Peki bu saklama kabı ne işe yarıyor?'' diye düşenenler olabilir. Toprağa yeni diktiğiniz ve damarları olmayan yaprağın su kaybetmesini engelliyor nemli bir ortamda muhafaza etmiş oluyorsunuz zaten toprağa diktikten sonra can suyunu verip saklama kabını kapatıp bir hafta sonra havalandırmak için açtığınızda hala toprağının nemli olduğunu göreceksiniz suyu içeride tutuyor. Bu yönetimi başka çiçeklerin çeliklerinde de kullanabilirsiniz annemin çay çiçeği dediği bir çiçeği saksıya dikip ya tutmazsa diye hayıflanırken gördüm gittim büyükçe bir poşet aldım ve saksıyı içine koyup ağzını kapattım 3 gün sonra açtığımda dallarında bile damar çıkmıştı şimdi bu çiçekleri nereye sığdıracağım diye hayıflanıyor. ![]() Ayrıca eğer yaz ayaları çok sıcak geçen (G.antep,Adana vb) şehirlerde yaşıyorsanız evinizi soğutacak bir sisteme sahip değilseniz büyük menekşelerin bile dayanamadığı o sıcağa çeliklerin dayanması mümkün değil bu yaz ayları dışında çeliklerin tutması mümkün.Yaz sıcaklarından korkanlara tavsiyem ise nisan ayı gibi veya nisana girerken sahip olduğunuz menekşelerden çelik almanızdır çünkü deneyimlerim şunu gösterdi ki sıcaklar çelik yaprağını bile eritiyor ancak yavruların yaprakları 5 kuruş veya 25 kuruş büyüklüğünde olursa sıcaktan etkilenmiyorlar yazı böyle atlatabiliyorlar. Umarım yardımcı olabilirim. Herkese bol şans... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Adını bilmiyorum fakat özel bir tür olduğunu düşünüyorum. Ad konusunda, sayın menekşecibaba yardımcı olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Toprağının tamamen kurumasını bekleyin kök çürüklüğüne en müsait aylar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
Sayın abone34, Kırmızı beyaz dediğiniz yanlış bilmiyorsam (nadir bildiklerimdendir) Crimson Ice adındaki menekşe bende de mevcut. Beyazlar çok güzel maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
kırmızı- beyazı 2 sene üstüste büyükşehir belediyesi alibeyköy fidanlığından almıştım.ilk sene fazla gübreden öldü ikinci defa alışımda mutlu oldu.Diğerlerini bahouse'dan aldım.Güneye bakan cama koyunca mutlu oldular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2016
|
Merhaba arkadaslar ben cicek yetistirmede cok acemiyim.Agustos ayinda aldigim meneksem hic buyumuyor ne cicek aciyor ne de yaprak veriyor.aldigimdan belli ayni boyutta.yapraklari delinmeye basladi ne yapacagimi bilemiyorum.yardimlariniza ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Alıntı:
güneye bakan pencere önünde olduğunu söylemişsiniz yapraklarına güneş yakma yapmıyormu. benimde güney cepesi pencere kenarım var güneş yakarsa diye korkuyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2015
|
saksısı büyük gibi. toprağını da yeniler küçük saksıya alırsanız gelişme olacağından eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2016
|
Tesekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() İyi günler, 2. Menekşeyi yapraktan yetiştirdim. Annesini unuttum. Ya sade beyaz ya da 1. Resimdeki menekse. Ama çiçekleri boyle çıktı. Bir de boyutları çok küçük. Her ihtimalde de anne menekşenin çiçekleri 1 tlden büyük ama 2. Menekse 250 krs kadar. Sizce neden boyle oldu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Yapraktan yetiştirdiğim rus menekşelerimden ilki çiçek açtı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2015
|
Ofiste baktığım menekşem sanki keyifsiz gibi. Yeni çıkardığı yapraklar bile zayıf görünüyor ve bu sene çiçek de açmadı. Sizce toprağını komple değiştirmeli miyim? Yoksa sadece üst kısmına biraz toprak ilavesi mi yapmalıyım? Hazır çiçeksizken komple toprağı değiştirsem daha iyi olur sanki? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
O küçüklükte saksı yok diyorsanız yarısı kesilmiş pet bardaklar (şeffaf olmasın) veya meyveli yoğurt kapları sizi bekler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Aslında bu menekşem geçen sene karda ofise 2 gün gidemediğimiz için soğuktan donmuş sonra tekrar yeşerip çiçek açmıştı. Aslına bakarsanız daha büyüktü ama şimdi de alt yaprakları bozulup kopmaya başladı ve o yüzden iyice küçüldü. Ben toprağının iyi olmadığını (torfa ekiliydi) düşünüp toprağını kumlu bahçe toprağı ile değiştirdim. Şimdilik daha küçük saksıya almadım. Biraz bekleyip gözlemleyeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2016
|
Merhaba menekşe dostları yeni katıldım aranıza çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Havalar serinleyince menekselerime bahar geldi. Uc kiz kardeş meneksem pek neşeli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
|
benim güzelliklerle tanıştırmak istiyorum sizleri ama resim ekleyemiyorum bir türlü ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
|
benim güzeller
bunlarda benim güzellikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |