View Single Post
Eski 21-04-2014, 21:15   #501
Yaylacı
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Sn.Yaylacı,

Sizi daha önce tanımadığım, çiçeklerle olan derin ilişkiniz ve paylaşımcı ruhunuzu, güzele sevdalı yüreğinizi geç fark ettiğim için kendimi çok eleştirdim.

Yetiştirdiğiniz bitki çeşitliliği, tohumdan ürüne ulaşmadaki maharetiniz ve tecrübe süzgecinden geçirerek verdiğiniz bilgileri takdire şayan buldum.Kutlarım sizi.
Mesela ben, kaç kere denediysem kum zambağını tohumdan yetiştiremedim, sizin elinde olsaydı şimdi soğana dönüşmüş durumda olacaktı.
"Başarı tesadüf değildir"çok beğendiğim bu cümle sizinle özdeşleşiyor bana göre
selam ve sevgilerimle
Sayın Hozat merhaba, sayfalarıma hoşgeldiniz. Sayın hocam çok teşekkür ediyorum, iltifat ediyorsunuz, bu sizin güzelliğiniz. Benim bitki işi bir hobi, bitkileri merak ediyor onları izliyor ve araştırıyorum. Bitkiler ve çiçekler bu dünyanın süsleri ve bu dünyanın yaşanılabilir bir yer olduğunu anlatırlar. Ben de zamanında bir çok bitkiyi yaşatamamıştım, istekleri nelerdir, nerde yaşar, nasıl bakım yapmalıyım diye düşünmeden hemen hepsine aynı su aynı toprak ve yer temin ederdim sonra baktım bitkilerim ölüyor, sonra araştırdım nedenlerine baktım ve öğrendim. Halen tohumdan bitki yetiştirirken bazı kriterleri unutup öyle ekiyorum ama tabi ki bazen çimlendirme başarısız oluyor.
Bitkilerle ilgili öğrenmek, bilmek istediğiniz şeyler varsa seve seve yardımcı olurum. Kum zambaklarını ektim gelişmelerini bekliyor ve izliyorum, bunun için de çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere, saygılar ve sevgilerimle...

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön