Konu
:
Afrika Menekşesi Hastalık ve Zararlıları
View Single Post
03-04-2014, 16:13
#
717
maki01
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Cyclamen mite yani siklamen akarı 2 senedir yaşamamama rağmen her baharda korkulu rüyam oluyor. Mart'ın ilk günlerinde de bir menekşemin göbekteki yapraklarındaki grileşme ve bozulma nedeniyle "acaba" mı endişesi yaşattı. Biraz da panikle hemen göbekteki yaprakları kopardım, yanlıştı
Önce ne olduğunu kavrayıp, mikroskopla inceleyip daha sonra mite varsa ilaçlama yapmalıydım ama diyorum ya panikledim. Bu durumu menekşesinden kuşkulandığım bir üyeyle de paylaştım, emin olmak için 15 güne ihtiyacım olduğunu söyledim.
Mite çok ciddi bir problem, emin olmadan iddia edemezsin. Hele de bu menekşenin kaynağı satış yapan , dürüst, inandığınız, güvendiğiniz bir arkadaşınızsa...
Göbekteki yaprakları koparıp attığım için inceleyebileceğim büyüklükte yaprağı 10 gün bekledim.
USB mikroskopla 50 kat büyütülmüş çekimleri. Mite'dan eser yok
Yaprakların bozulması ile ilgili diğer düşüncem ise gübreli su ile üstten sulama yaparken merkezdeki yapraklara da yanlışlıkla dökerek yanmasına neden olmuş olmamdı ki öyle olmuş
Ve bugün verdiği taze sağlıklı yapraklarıyla beni korkutan menekşem sorunsuz gelişmeye devam ediyor.
Gübreli suya dikkat arkadaşlar, benim gibi gereksiz endişelere kapılabilirsiniz
maki01
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
maki01 Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul