![]() |
|
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Cyclamen mite yani siklamen akarı 2 senedir yaşamamama rağmen her baharda korkulu rüyam oluyor. Mart'ın ilk günlerinde de bir menekşemin göbekteki yapraklarındaki grileşme ve bozulma nedeniyle "acaba" mı endişesi yaşattı. Biraz da panikle hemen göbekteki yaprakları kopardım, yanlıştı ![]() Mite çok ciddi bir problem, emin olmadan iddia edemezsin. Hele de bu menekşenin kaynağı satış yapan , dürüst, inandığınız, güvendiğiniz bir arkadaşınızsa... ![]() Göbekteki yaprakları koparıp attığım için inceleyebileceğim büyüklükte yaprağı 10 gün bekledim. USB mikroskopla 50 kat büyütülmüş çekimleri. Mite'dan eser yok ![]() ![]() ![]() ![]() Yaprakların bozulması ile ilgili diğer düşüncem ise gübreli su ile üstten sulama yaparken merkezdeki yapraklara da yanlışlıkla dökerek yanmasına neden olmuş olmamdı ki öyle olmuş ![]() Ve bugün verdiği taze sağlıklı yapraklarıyla beni korkutan menekşem sorunsuz gelişmeye devam ediyor. Gübreli suya dikkat arkadaşlar, benim gibi gereksiz endişelere kapılabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
menekşe |
|
|