Konu: sümbül
View Single Post
Eski 28-03-2014, 08:48   #1249
erhan62
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabus Mesajı Göster
Sn erhan62.Soğanlı bitkilerin çoğaltılması konusunda Sn kgursan'ın yeterli açıklamaları var. Kusura bakmayın ama öyle soğanı baş aşağı dikmek şeklinde hiç bir sahih bilgi yoktur. Deneyip de başarılı olduğunuzu da sanmıyorum. Düzeltme yaptığım için lütfen alınmayın.
http://www.agaclar.net/forum/soganli...iler/12413.htm
Peki ben size yazarin kitabini sayfasini Ismini versem hatta scan Edip size mail ile yollasam üstelik de denenmis ve sogan cogaltilmis desem hata mi yapmis oluyorum. Nicin karsi gelmek veya denemek yoluna gidilmeden elestrisel yaklasiyorsunuz anlamak zor sizlerde biliyorsunuz ki, bildiginiz dogruya baska yollar ile de ulasirsiniz. Bu arada ben kimsenin yanlis yaptigini yazmadim, sadece bildigimi uyguladigimi ve okudugum kitaplardaki bilgilerimi paylastim kaldi ki yazarin Ismini simdiden vereyim göz atin Marie Luise Kreuter Bilginin yanlis oldugunu savunmak icin hic olmadi 1 deneme yapmak lazim degil mi sizce, sizde biliyorsunuz ki cogaltimda doku tohum celik gibi metaryeller kullaniliyor Burda yapilmak istene bence basit kök bölgesi yarilarak cogaltilmaya zorlaniyor ve büyüme enerjisi ters dikilerek yeni soganlara naklediliyor. Mesajin silinmesi degil yaklasim inanin üzdü, bitki sever birisi olarak burada bildiklerimi Hemde emin olun Türkiyede esamesi bile okunmayan konularla bildiklerimi yazdim mesajlarima bakin isterseniz Mais pfanze 23000 stres kaynagi yabanci otlarla mucadele deki hic haberiniz olmayan yabanci ota Uygun ilaci atan makineden, tutun da E 904 konularina Kadar. Bu siteye girdigim ilk günlerde bir soru sormustum, visne agacim var budanir mi, nasil budanir diye.. Cevap budanmaz veya cok az budanir oldu. Tabi ki yanlis ve yanlis Bilgi tekrari da yazilmasi da yanlis. Tam tersi olmasi gerekirken savunulan Bilgi budanmaz. Export yapmak icin Uygun ölcülerdeki visnelere sadece budama ile ulasiliyor desem..Bunun üstüne gece Berlin Humboldt Üniversitesi gittim, bu yastan sonra SEVEREK okulu bitirdim, simdi Dolan bardak misali de BIO özellikle, bio konularda yazmak isterim. Laf uzadi, silinen mesaji deneyerek 1 sogan kaybedersiniz. Hem size hem bana üzülme konusu olmaz yani. Sevgiler

erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön