Bu ürünün değeri bilinmiyor aslında mevya tutumunu arttırdığı periyodiseyi ortadan kaldırdığı pek bilinmez,yine kalsiyum gibi ağaç sertliğini arttırıp bitkiyi hastalık ve diğer stres koşullarına karşı koruduğu, meyve kalite özelliklerini özellikle meyve içindeki bu element eksikliğinden dolayı oluşan mantarlaşmaları boşlukları önlediği, meyvede şeker taşınımını potasyumla beraber arttırdığı, kalsiyumun alımını arttırdığı çoğu bu işi teknik boyutuyla inceleyen kişiler dışında bilmez. madem kalsiyumun alımını arttırıyor karıştırıp verelim diyenleri dumura uğratacaktır çünkü katılaşır çökelir, belli oran dışında karışmaz 12:1 civarı bir oranda karışabilir anca.Bu tipteki ürünlerin etiketlerini incelerseniz bu oran dışında bir ürün olmadığını görürsünüz ya da daha düşük bor düzeyleri.meyve tutumu için çinkoyla mükemmel ikili oluştururlar
