View Single Post
Eski 12-01-2014, 21:28   #433
Sulman
Ağaçsever

Sulman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2010
Sayın Gökhan07 ve Sayın Göksel Bey,

Çözseniz çözseniz siz çözersiniz durumu... Bir yazı ve sorum var bu bölümde... Gökhan Bey'de değinmiş eskiden bu konuya... Ben içinden çıkamadım durumun:

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...ras/2818-6.htm

-----

Ah manolyalar ah....Soğuklama sırasında da torfta, soğukta sanırım kabuk yumuşuyor. Çimlenmesine etkisi oluyor. Daha ekmedim... Hepsi buzdolabında tohumlar.

Yer Fethiye yaklaşık 20 gün önce havalar soğumaya başladı... Ama ne soğuk... İlk gece -1 ikinci gece -3 üçüncü ve dörüdncü geceler -3 ve -4'ler.. Gündüzlerde ciddi soğuk geçti. Soğuma ve ısınma süresi yavaş geçti. Narenciyelerin filizleri yandı, bir yasemin tamamen yaprak döktü, acerler yaprak dökük ama diri, kış uykusuna yatan ağaçlar yırttı ama diğerleri çok zedelendi. Tüm benjaminler yaprak döktü. Bahçe resmen kurudu... 2 salon çamı renk değiştirdi, yeni ekmiştim inşallah ölmezler... Manolyanın iki yanında....

Bu işin sevindirici yanı Manolya kışı çok seviyor... çelikten tutturduğum şeytan gibi, cemreleri bekliyor....Göksel Bey'in manolyası sanki soğuk yedikçe diriliyor... Garip... Soğuğu en çok seven yaprak dökmeyen ağaç bahçede manolyalar oldu... Güller bile yandı. Tohumlar için en azından cemreleri bekliyorum... Cemrelerin bir özelliği var...

Sayın esgül, tohumlarınız inşallah en kısa sürede çıkarlar...En kötü cemreleri beklerler... Aman nemsiz kalmasınlar...

Üzülüyorum....bu sene acayip bir kuraklık var. Böyle giderse dip sularıda çekilecek. Kışın aylarca süren yağmurlardan eser yok. Hayırlısı diyorum.

Hepinize saygılar...

Sulman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön