Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sami ulus
Sayın asln sizin yaşadığınız olayları geçmişte bende yaşadım aynen köklerde aşırı su ve hızla çürüme. Galiba tecrübelerle öyle hale gelmişimki artık su vermektende çürümedende korkmuyorum cünkü su verirken saksının üst kısmı nekadar kuru olsada iç özelliklede kök kısmının tam ortası aşırı sulu olabiliyor onu bir cubukla kontrol eder öyle su veririm. Peki sulu hissedersem ne yapıyorum. Birkere saksı altındaki tabakta su varsa kurutuyorum, hiçbir zaman tabagında sızma su bırakmam ikincisi Menekşecibaba nında bahsettiği şekildeki gibi toprağı karıştırır havalanmasını hatta çok azda olsa kökleri oynatarak yaparım hava alan toprak hızla kurur bitki çürümye maruz kalmaz ama bunu sadece bu durumlar için. Ayrıca sizin hemen saksı değişmenizde isabetli olmuş ben o işi geç farkettim çok çiçek kaybettim geçmişte. ****** herkesin farklı tecrübeleride olmuştur. Su konusunda uygulamam şu şekilde, toprağı **** çiçeği sulamak değil, toprağı kupkuru olmaması için nemli kalacak şekilde özellikle kök merkezinin sulu değil nemli kalacak şekilde su uygularım.Çok nadir gümbür gümbür suladığım olur ama altta su biriktirmem ve hızla topragın sudan arınmasına dikkat ederim. (Resim ekleyemiyorum ayın sekizine kadar arıza var)
|
Evet Sami Bey,
Bende aynı tecrübeyi ilk kez yaşadım , 8 ayı bulan menekşe merakımda ilk defa oldu, fakat forumda okuduklarım sayesinde önlemi aldım.Sizler çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız.
Dipleri karıştırmayı küçüklüğümden beri evdeki annemin çiçeklerine yaparım.Bazen oda bende suyu fazla kaçırırdık.

Birde gözümü karartıp sorun nerdeyse hemen saksıyı devirip bakmayı tercih ediyorum.
Menekşelerde biraz korkak oldum, çok narinler, çok hassaslar, forum olmasaydı bu kadar cesur olup topraklarını bile değiştirmeden 8 aydır öylece kayıplara seyirci kalabilirdim.
Az ve ayarında su diyoruz ama mümkün mü?
Mümkün değil, o suyu elime alıp boşaltırken aman biraz daha, aman şuna da aman bunada...

Çünkü o kadar güzeller ki, sürekli bir şeyleriyle uğraşmak istiyor insan.

Oysa bize çok fazla iş düşmüyor bir kaç damla su ve sevgi dolu sabır bekleyişi. Gerisini onlar veriyor.
Yakında çok zamanım olmayacak işlerim yoğunlaşacak. Havalar ısınacak, daha çok zaman ayırmam gerekecek.Yer kaplama sıkıntısı başlayacak.
Daha çok su ve bakım, sayıları çoğalıyor.
Ne yapacağım bilmiyorum doğrusu .Teşekkürler paylaştığınız bilgiler için.