Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esgül73
Bizim Kütahya da su pırasa deriz biz çiğde yenir.Pırasa pazarda gördüğümüz gibi sopa gibi durmaz.Aksine parantez gibi içe doğru kıvrılır. Yaşlılar bunu kışın gömüp bahara kadar yerler.Çok lezzetlidir.Belki kütahya dan bilen arkadaşlar yardımcı olur.Bu arada ben de Şubat tatilinde gidersem araştıracağım.
|
Sayın esgül73; Tarif ettiğiniz pırasa sizin de tarif ettiğiniz gibi normal pırasanın gömü tabir edilen toprağa gömülererek gevrekleştirilmiş hali. Bizim burada da aynı şekilde yapılıyor. Pırasalar sonbaharda alınarak sıra sıra toprağa gömülüyor. Büyük kısmı gün ışığı almadığı için dış tarafları bozulmasına atılmasına rağmen iç kısımları çok gevrek ve sedefimsi beyaz gibi oluyorlar.