View Single Post
Eski 16-12-2013, 08:43   #128
kamil keskin
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Kamil bey asmalarınıza bordo bulamacı ve kükürt uygulaması yaptınız mı. Ben bu yıl sadece zaman müsait olmadığı için suda eriyebilen kükürt attım. Ancak işi biraz abarttım nerede ise motorlu ilaç pompası ile ıslanmadık yer bırakmadım. Külleme hemen hemen hiç olmadı. Birkaç asmada sadece biraz bağ uyuzu oldu. Sonbaharda % 2'lik bordo bulamacı atmam gerekiyordu. Biraz geç kalınca ilaçlama yapamadım. İlkbaharda asmalar uyanmadan %1'lik atmayı düşünüyorum. Tabi daha sonra da kükürt atacağım. Hastalık gelmeden önce ilaçlamak gerekiyor. Atma kolaylığı nedeni ile sıvı kükürt kullandım. Toz kükürtün daha etkili olduğunu söyleyenler var. Ondaki kükürt oranı %99'6 veya 9 oranında. Ancak sabah çiğinde veya yapraklar ıslandıktan sonra toz kükürtün göze gelmemesine dikkat ederek atmak gerekiyor. Ben sulu kükürtü kullanım kolaylığı nedeni ile tercih ettim. Asmalarınıza askı sistemi yapmışsınız. Sanırım sulama imkanınız da var. Asmalarınızı ağustos ayının 15'ine kadar sulama yapabilirseniz yaprakları daha büyük ve canlı olurlar. Alt dallardaki fazla kopartılması gereken kısımları kopartabildiniz mi.
Bordo bulamacı atılmadı.Toz kükürt iki üç defa atıldı.Bunun yanında yaprak gübresi tarzında ilaçlar verildi.Ben izmirde çalıştığım için çok fazla ilgilenemedim.Daha çok dedem ilgilendi.Sanırım ziraatçiden küllemeye karşı çeşitli ilaçlar almış.Bunları üç dört defa kullanmış.Fakat sanırım biz ilacın zamanında atma konusunda yanlışlar içerisindeyiz.Sulama konusunda hiç bir sıkıntımız yok.Yapraklardan seyreltme olayı yapılmadı.Üzümler yaprakların altında güneşi hiç görmedi.Sanırım bu da ayrı bir hastalık sebebi

kamil keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön