View Single Post
Eski 09-12-2013, 23:58   #29
Ludisa Excellence
Ağaç Dostu

Ludisa Excellence's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabus Mesajı Göster
...
Ama görüyorum ki konunun çok dışına çıkan yazılar var..Konu başlığını açan arkadaş, zaten öğrenci olduğunu söyleyerek mazeret göstermiş. Umarım laboratuar ortamında mümkün olan bu üretim tarzını ve benzer uygulamaları öğrenirim.
...
Konu başlığını ''Salep Üretimi, Orkide Sınıfı Canlıların Mikro-Çoğaltımı'' diye açan öğrenci arkadaş olarak sanırım şunu tarafıma hiç alınmadan söylemeliyim ki;

Salebi; Orchidaceae ailesinin özellikle sup-tropikal kuşakta yetişen türlerinin toprakaltı organlarından elde edilen içecek olarak tanımlalayıp; bu bağlamada salep i bir ham madde olarak ele alırsak, o zaman Salep Üretimini de sadece geleneksel yöntemlerle bu bitkilerin toprak altı organlarının toplanıp, kurutulmasından ibarettir.

Sanırım anlatmak istediğiniz ya da salep üretimi dendiğinde çağrışım yapan şey aslında salep elde edilen orkidelerin üretimi oda ''Orkide Sınıfı Canlıların Mikro-Çoğaltımı''
demek olduğundan burada ki yazıların, konuşmaların öyle konu dışı olduğunu hiç sanmıyorum.
''Laboratuar ortamında mümkün olan bu üretim tarzını ve benzer uygulamaları'' öğrenip evinizde hobi olarak uygulayabilirsiniz. Bunun için forumda zaten ayrı başlık mevcut.
http://www.agaclar.net/forum/biyoteknoloji/7135.htm

Bu bitkileri seri bir şekilde üretebiliyor olmamamın sebebi, anca öğrenci olmam olabilir; mazereti değil. Ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım açıkçası.(?)

Sn. tabus; Bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim yalnız önce ne tür çalışmalar yaptınız; nerelerde sorunlar yaşadınız? Bunları bizimle paylaşın.

Saygılar.

Ludisa Excellence Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön