![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salebi; Orchidaceae ailesinin özellikle sup-tropikal kuşakta yetişen türlerinin toprakaltı organlarından elde edilen içecek olarak tanımlalayıp; bu bağlamada salep i bir ham madde olarak ele alırsak, o zaman Salep Üretimini de sadece geleneksel yöntemlerle bu bitkilerin toprak altı organlarının toplanıp, kurutulmasından ibarettir. Sanırım anlatmak istediğiniz ya da salep üretimi dendiğinde çağrışım yapan şey aslında salep elde edilen orkidelerin üretimi oda ''Orkide Sınıfı Canlıların Mikro-Çoğaltımı'' demek olduğundan burada ki yazıların, konuşmaların öyle konu dışı olduğunu hiç sanmıyorum. ''Laboratuar ortamında mümkün olan bu üretim tarzını ve benzer uygulamaları'' öğrenip evinizde hobi olarak uygulayabilirsiniz. Bunun için forumda zaten ayrı başlık mevcut. http://www.agaclar.net/forum/biyoteknoloji/7135.htm Bu bitkileri seri bir şekilde üretebiliyor olmamamın sebebi, anca öğrenci olmam olabilir; mazereti değil. Ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım açıkçası.(?) Sn. tabus; Bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim yalnız önce ne tür çalışmalar yaptınız; nerelerde sorunlar yaşadınız? Bunları bizimle paylaşın. Saygılar. |
|
|
|
|
|
|