Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi patipatya
henüz yeni yeni araştırmaya başlıyorum ama benim de ceviz merakım başladı. açıkçası ekonomik değer getirecek bir meyve olarak bakmıyordum cevize. Aydın ilinde daha çok zeytin ve zeytin yağına yönelinmekte. Yerli cevizlerimiz bulunmakta herhangi bir hastalık mücadelesinde bulunmamaktayız ve her yıl azda olsa ürün almaktayız. rakım 45 - 60 m aralığında, denize uzak, sulama imkanı mevcut, toprak yapısı geçirgen, yaz aylarında özellikle temmuz ağustos aylarında sıcaklık yüksek olmakta ve hava kurudur. bu özelliklere uyabilecek ceviz çeşitleri nelerdir yardımcı olursanız sevinirim böylece benim de araştırmam bu alana yönelmiş olur. Şimdiden teşekkürler.
|
Aydın çok sıcak.Oradan gelen cevizleri gördüm.Güneş yanığı çok ceviz içleri kahverengi yanık gibi.Ticari olarak ceviz düşünme.Güzel memleketimin dağlarından yağ ovalarından bal akar. ZEYTİN-İNCİR en iyi cinslerini dik kolay gelsin.