View Single Post
Eski 07-12-2013, 13:28   #515
ezgigül
Ağaç Dostu

ezgigül's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Deryya Mesajı Göster
Sayın ezgigül teşekkür ederim. Tavsiyenize uyup içiçe bardakları çıkarttım altlarına tabak koydum. Ama şurayı anlamadım. tabağa değilde onun da altındaki saklama kabına mı koyucağım suyu. sadece buharlaşma mı nemli tutacak yoksa tabağa da su koydunuz mu emin olamadım. o kadar çok yaprak ziyan ettim ki artık utanıyorum komşulardan yaprak istemeye. Bir de çalıştığım için gündüz havalandırma şansım olmuyor. Akşam 5-10 dakika açıyorum kapağı. Bu mevsimde başarılı olamıyorum nedense evimiz soğuk mu geliyor zavallıcıklara anlamadım.
Mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. Altındaki tabağa değil saklama kabının dibine su koyuyorum. Tabağına koyunca toprak tüm suyu çekiyor ve çamur gibi oluyor. Saklama kabının dibine koyunca saksıyla temas etmiyor, sadece buhar oluşturuyor, serayı nemli tutuyor. O yüzden de sulamaya gerek kalmıyor. Havalandırmayı akşamları yarım saat yapsanız da yeterli oluyor. Soğuktan değil çok sudan ölüyorlar. Yani don vurmadğı sürece, serada oldukları için, soğuktan çok fazla etkilenmiyorlar.İnşaallah hepsinden de verim alırsınız.

ezgigül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön