agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni3031Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-12-2013, 15:39   #1
Ağaçsever

Deryya's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2013
Sayın ezgigül teşekkür ederim. Tavsiyenize uyup içiçe bardakları çıkarttım altlarına tabak koydum. Ama şurayı anlamadım. tabağa değilde onun da altındaki saklama kabına mı koyucağım suyu. sadece buharlaşma mı nemli tutacak yoksa tabağa da su koydunuz mu emin olamadım. o kadar çok yaprak ziyan ettim ki artık utanıyorum komşulardan yaprak istemeye. Bir de çalıştığım için gündüz havalandırma şansım olmuyor. Akşam 5-10 dakika açıyorum kapağı. Bu mevsimde başarılı olamıyorum nedense evimiz soğuk mu geliyor zavallıcıklara anlamadım.

Deryya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2013, 15:44   #2
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
S.E
Bu yeni yosundan nasıl netice alacağız hep beraber göreçeğiz

Eklenen Resimler

Düzenleyen ahmeter : 03-12-2013 saat 15:46 Neden: EK
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2013, 12:18   #3
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
Yaklaşık 12-13 gün önce sera ya aldığım menekşe yapraklarında sadece 1 zaiyat var. Diğerlerinde şimdilik bir sorun yok gibi

Name:  20131201_210239 (Kopyala).jpg
Views: 3688
Size:  36.8 KB

Bu da yeni yavru veren yaprak. Yaklaşık 1-1,5 ay oldu dikeli...Yalnız ben tatildeyken arkadaşım damla damla saksının kenarından su ver dememe rağmen sağolsun fazla su vermiş 4 gün oldu toprak halen kurumadı. Korkuyorum yavrular çürüyecek diye. Sıcak odaya aldım toprak kurusun diye. Bakalım...

Name:  20131201_210204 (Kopyala).jpg
Views: 2197
Size:  71.0 KB

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2013, 12:48   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-08-2012
Galeri: 6
Menekşeli Natürmort

Fotoğraf yüklemeyi öğrenmeye çalışıyorum.

Ama, galiba yanlış yere yüklemişim.

Eklenen Resimler

Düzenleyen demlichay : 04-12-2013 saat 21:16 Neden: ilave...
demlichay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2013, 15:02   #5
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi demlichay Mesajı Göster
Fotoğraf yüklemeyi öğrenmeye çalışıyorum.

Ama, galiba yanlış yere yüklemişim.
Yüklemek istediğiniz başlığı yazarsanız, o başlığa taşıyabilirim

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2013, 18:03   #6
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo Mesajı Göster
Yaklaşık 12-13 gün önce sera ya aldığım menekşe yapraklarında sadece 1 zaiyat var. Diğerlerinde şimdilik bir sorun yok gibi

Eklenti 458756

Bu da yeni yavru veren yaprak. Yaklaşık 1-1,5 ay oldu dikeli...Yalnız ben tatildeyken arkadaşım damla damla saksının kenarından su ver dememe rağmen sağolsun fazla su vermiş 4 gün oldu toprak halen kurumadı. Korkuyorum yavrular çürüyecek diye. Sıcak odaya aldım toprak kurusun diye. Bakalım...

Eklenti 458757
Sevgili fatito,
evham etmeyin bence.Benim yavrum 5 ay sonra yeni çıktı.Sizinkiler yerini sevmiş,bebekler hızlı gelmiş.Bende suyu fazla kaçtımı evin sıcak yerlerine, gündüzde güçsüz kış güneşine koyuyorum.Kuruyana kadar mobil oluyor saksı.Sonra eski yerine seraya katıyorum. Bu kış güneşi benim bebeklerin hoşuna gitti.sanki renkleri ve kalınlıkları arttı.sevgiler.

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2013, 13:28   #7
Ağaç Dostu

ezgigül's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Deryya Mesajı Göster
Sayın ezgigül teşekkür ederim. Tavsiyenize uyup içiçe bardakları çıkarttım altlarına tabak koydum. Ama şurayı anlamadım. tabağa değilde onun da altındaki saklama kabına mı koyucağım suyu. sadece buharlaşma mı nemli tutacak yoksa tabağa da su koydunuz mu emin olamadım. o kadar çok yaprak ziyan ettim ki artık utanıyorum komşulardan yaprak istemeye. Bir de çalıştığım için gündüz havalandırma şansım olmuyor. Akşam 5-10 dakika açıyorum kapağı. Bu mevsimde başarılı olamıyorum nedense evimiz soğuk mu geliyor zavallıcıklara anlamadım.
Mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. Altındaki tabağa değil saklama kabının dibine su koyuyorum. Tabağına koyunca toprak tüm suyu çekiyor ve çamur gibi oluyor. Saklama kabının dibine koyunca saksıyla temas etmiyor, sadece buhar oluşturuyor, serayı nemli tutuyor. O yüzden de sulamaya gerek kalmıyor. Havalandırmayı akşamları yarım saat yapsanız da yeterli oluyor. Soğuktan değil çok sudan ölüyorlar. Yani don vurmadğı sürece, serada oldukları için, soğuktan çok fazla etkilenmiyorlar.İnşaallah hepsinden de verim alırsınız.

ezgigül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025