View Single Post
Eski 02-12-2013, 12:43   #503
ezgigül
Ağaç Dostu

ezgigül's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Deryya Mesajı Göster
Sayın ezgigül ilginize teşekkürler. Ben de suyu üstten veriyordum. Alttan köküne yetişemez diye. onun için mi çürüyor bu yapraklar yoksa? Ama fitilli suluma da denedim yine de başarılı olamadım. Ben onları çok seviyorum ama onlar beni sevemeden ölüyorlar
Sevgili Deryya sanırım siz çeliklere çok fazla su veriyorsunuz. Ben size kendi yöntemimi anlatayım uygulayıp uygulamayacağınıza siz karar verin.
Öncelikle çelikleri küçük saksıcıklara diktim. Saksı büyükse 4-5 tanesini 1 saksıya diktim ve altından su çıkana kadar su verdim. Suyu süzüldükten sonra altına bir tabak koyup sizinki gibi bir saklama kabına koydum. Altlığın tabak şeklinde olması önemli çünkü saksı alttan hava almak zorunda. İçiçe konulan bardak hava aldırmadığı için yapraklar çürüyor. Sonra saklama kabının ağzını kapattım. Kapağını gündüz en az 1 saat açıp akşam kapattım. Toprağın yüzü kurumaya başlayınca saklama kabının dibine su koydum, bittikçe ekledim. Çeliklere su vermedim ki çürümesinler. Kaptaki nem onlara 3 ay yetti. Kapak damlacık yaptığında yapraklara damlamasın diye sildim. Çürütmeden çoğaltmayı başardım. Güneş giren pencereye 1 m. uzaktan güneş aldılar. Özellikle güneş üstlerine vururken kapaklarını açtım.

ezgigül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön