View Single Post
Eski 04-11-2013, 09:40   #80
Emine
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: BİLECİK
Mesajlar: 290
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birtanecik Mesajı Göster
Sevgili Emine,
Menekşe sevginiz övgüye değer doğrusu. Nasıl yapraktan çoğaltıyorsunuz. Püf noktaları nedir? Bende 3 çelik yaptım. Demir suyuyla suluyorum. Gayet sağlıklılılar . 1 ayı geçti ama yaprakçık yok henüz. Bize de söyleyin yapalım.
Ayrıca menekşeler de yer sorunu yaşıyorsanız size yardımcı olabilirim enaz sizin kadar iyi bakarım.
Kolay gelsin.
Sevgili Birtanecik;
Genelde yavrulaması 3-4 ay sürebilir. Menekşe biraz sabır istiyor. Ben 5 yıldır menekşe yetiştiriyorum fakat son 1 yılda bu siteden çok şey öğrendim. Menekşe başlığını hep takip ettim. Benim size tavsiyem Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) - agaclar.net
başlığı incelemeniz. İhtiyacınız olan her konu orada var aslında. Menekşenin yavrulayıp çiçek açmasını o kadar çok etken değiştiriyor ki, anlatmakla bitmez, kaldı ki; ben daha çok amatörüm. Hep deneme yanılma yöntemleriyle, netten araştırarak öğrendim. 40 adet kadar yaprağı farklı yöntemlerle diktiğimi hatırlıyorum. En iyi bilgi bence deneyerek edindiğiniz bilgidir. Durmak yok, menekşeye devam.
Ama yinede işin başındaysanız, yaprağı 1 cm'lik derinliğe dikmeniz yeterli. Yaprak genç olmalı. Yaşlı veya çok genç olmamalı. Suda köklendirerek de dikebilirsiniz ama, direkt toprağa dikmenin daha iyi olduğunu son zamanda yeni öğrendim. Kap büyük değil, bir pet bardağı kadar küçük olabilir. Direkt güneş ışığı almamalı ama gayet aydınlıkta durmalı. Özellikle sabah güneşi alan, gün içinde aydınlık olan bir mutfak onlar için harika bir yerdir. Toprak çok ıslak değil nemli olmalı. Bahçe toprağı olmaz. Toprak için bu başlıktan yararlanabilirsiniz.http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/26000.htmYerinin değiştirilmesinden hoşlanmaz.
Bu başlıkta çok faydalı. Ben faydasını gördüm.http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/23486.htm
Biraz uzun oldu ama ilk başlangıç için yeterli olur herhalde.
İsterseniz gönderebilirim benim için farketmez, çok dağıttım ne de olsa.

Emine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön