View Single Post
Eski 14-10-2013, 20:31   #554
altintasna
Ağaç Dostu

altintasna's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo Mesajı Göster
Güler hanım, atlasınız içerde mi duruyor dışarda mı acaba? ışık durumu nasıl?Ben atlasımı içerimi koyayım dışarı mı şaşırdım. Dışarda rengi matlaşıyor kızarıyor falan. İçerde de sanki hava almıyormuş gibime geliyor. ne yapsam bilemedim...
Sayın fatito açtığım konudaki atlas çiçeğimle alakalı bir yorumu aynen buraya aktarmak istiyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Merhana Sayın Altıntasna atlas çiçeği yağmur ormanları çiçeği olduğu için diğer kaktüslere göre güneş ihtiyacı biraz daha azdır ,buna karşılık nem ihtiyacı fazladır.Bu sebeple güneşi süzdüren bir şeyin arkasından almalıdır.Mesela bir ağacın yapraklarının arasından .tül perde arkasından.Hatta yazın tamamen öğlen güneşinden korumalısın.Aydınlık bol ışık alan yerleri de çok sever.Güneş almayan bir zamanında yapraklarına fısfıslayarak su serpmeniz çok hoşuna gider.Yağmur ormanları kaktüsüne atlas çiçeği, bir gecelik gelin çiçeği de atlas çiçeği çeşididir zaten ve yılbaşı çiçeği örnek verebiliriz.Ekim ayı güneşi kuru olduğu için uçları biraz kızarmış gibi duruyor....Ama havai kök çıkaracakmış gibi duruyor.Kolay gelsin sana .Saygılar...
Sayın mmanager'e tekrar teşekkür ediyorum.

altintasna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön