Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülsu
Sayın Orhan hocam;
Bahçe nereden nereye gelmiş. 5 Sene sonra neler olur. Düşünemiyorum. Artık botanik park olarak ziyarete açarsınız. Fındık hasadınız bereketli olsun. Ben bilirim. Fındık toplamak nasıl zordur... Şu güzel bu güzel diyemiyorum. Her şey çok güzel. Yalnız melisanın kokusu sizi mest etmiştir diye düşünüyorum. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Her şey gönlünüzce olsun...Saygılarımla...
|
Sevgili gülsu;
Haklısınız. Her geçen gün bahçenin bir forma girdiğini gözlemleyebiliyorum. Gelecek yıllarda daha da güzelleşecektir mutlaka. Biraz daha genç yaşlarda olsaydım, fındıklığı küçük, bahçeyi daha büyük tutardım. O zaman sözünü ettiğiniz gibi bir botanik bahçesi oluşabilirdi. Artık bununla idare edeceğiz.
Gerçekten fındıklıkta iş bitmiyor. Son günlerde ''Bahçeleme'' denilen, sık ve birbirine değerek zarar veren dallar alındı. Seyrek olan yerlere, sık olan yerlerden kökleme yapılarak aşılandı. Kesilen dallar, odun ve çangal (fasulye sırığı) olarak ayıklandı. Kalan dallar, uygun yerlerde yakılmak üzere öbeklendi. Velhasıl, sosyal ilişkilere yine zaman kalmadı. İnanın, dostlarım ''aramıyorsun!'' diye sitem ediyorlar.
Melisayı bu yıl daha bi sarıp sarmalayacağım. Zira çok güzel gelişti ve büyüdü. Onu kışa kurban etmemeye çalışacağım.

Sizlerin de, her şey gönlünüzce olsun. Selamlar.