View Single Post
Eski 20-09-2013, 13:12   #5
burak555
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-08-2012
öncelikle teşekkür ederim
en son sulama yaptığımda fidanların dibindeki ufak otları yolarken toprağın altının baya bir nemli olduğunu gördüm otu çektiğim gibi köküyle birlikte elime geliyor.hava durumuna bağlı olarak yavaş yavaş keseceğim sulamayı dediğiniz gibi.bölgem sakarya-bilecik arasında geyvenin dağ köylerinden biri geçen sene 10cm kar oldu nedense rakım 670 olmasına rağmen bu kadar az kar olması beni şaşırttı açıkçası.don çok sık görülmüyor kışın oluyor bazende mart aylarının ortası gibi hava durumuna bağlı olarak don yaşanıyor.

Toprak işleme olayını artık dert etmiyorum ekipman ve traktör olduğu sürece tarlaya girip işlenebilirim eskiden adam bul traktör kirala ekipman ara v.s bu tip işler çok sıkıntılı oluyordu en güzeli kendi işini kendin yapmak dedim Ağır gübresi olarak keçi ve koyun gübresi satın aldık onları koymayı düşünüyorum ancak ekerken değişik bir karışım attık çukurlara tam adını bilmiyorum ama içeriği yarasa gübresi,güvercin gübresi,koyun gübresi ve leonarditten oluşuyordu fazla gübrelemekten korkuyorum açıkçası ama gerekiyorsa ağıl gübreside hazır tam kıvamında yanmış onlarıda atabilirim
Fidanların dibinde çok fazla otlanma yok yağmurları bekliyorum o zaman çünkü son derece kurak bir mevsim geçtiği için toprağın derinine makineyle inemeyebilirim o yüzden yağmur yağsın toprak bir yumuşasın en dipten çapa yapayım diye düşünüyorum.

Yalnız köylülerin ve bazı kişilerin dediği gibi ceviz heryerde olur,sulama istemez aşırı bakım istemez gibi şehir efsanelerine inanmayın o dedikleri belki yerli çeşitler için geçerlidir ancak yabancı çeşit ektiyseniz normal meyve fidanından farkı yok bakım konusunda.Yeni başlayacak olanlar bunu düşünerek plan yapsınlar

burak555 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön