View Single Post
Eski 19-09-2013, 23:33   #3
burak555
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-08-2012
Sonuç olarak başta yaşadığımız su sıkıntısı ve traktör sürücüsünün acemiliği bize pahalıya mâl oldu ancak ümidi kesmeyip ramazan yaz sıcağı dinlemeden tarlada çalıştıktan sonra yapraklanıp yorgunluğumu azalttılar moralimi düzelttiler. 1 yaşındaki ceviz ağacı için belki gelişmemiş durumdalar gezdiğim bahçelerde 4 yaşındaki chandler ağaçları 2metre boy vermişti bizimkilerde böyle olurmu bilmem.Kötü komşu ev sahibi yaparmış hesabı kendi traktörümüzü ekipmanımızı aldık yalnız size sormak istediğim bir kaç soru var.
-Toprağı çapalama makinesiyle komple tavına getirmek istiyorum ancak şu an çok kuru koskoca yaz mevsiminde 5 defa yağış almıştır belki çapalamayı yağmurlardan sonramı yapmalıyım yoksa şu anmı ?
-Sulamaya daha ne kadar devam etmeliyim eylül ayının sonu gibi sararmaya başladıklarında kesmeyi düşünüyorum doğrumu ?
-Fidanların çoğunda 3 dal var bunları ne zaman ve nasıl teke düşürmeliyim bu sene yaşadıkları şok yüzünden budama yapmak içime sinmiyor sizce yapmalımıyım.
-Birde tavsiyeleriniz neler bu işin acemisiyim çoğu şeyi buradan öğrendim ancak konu açma fırsatı buldum

okuduğunuz için teşekkürler

burak555 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön