Sayın serdarca06
Bunu aldığımda çiçek miçek yoktu üzerinde ve ufak bir saksıda torfa dikiliydi. normalde aldığım bitkilerin saksısını değiştiririm. Bir müddet izledim alışma evresinden sonra gelişim görünce değiştirmeye gerek görmedim. Boyuna göre oldukça küçük bir sakıda.
Cam içinde güzel ışık ( sabahları kısmen kısa süreli direct güneş) alan bir yerde duruyor. 15 günde bir vilmorin kullandım. Bitki 5-6 adet sürgün uzatmaya başladı ve gördüğünüz gibi onları sardım. Sürgünler hızlı gelisti o kadar ki uzun süre yapraksız dallar şeklinde kaldı sonra uzama durdu ve yapraklar gelişip büyümeye ve akabinde çiçeklenme basladı. İlk resimdeki mat yapraklar zaten aldığımda var olan boyunu gösteriyor.
Hep nemli tuttum toprağı, kurumasına müsade etmedim. Haftada iki kez biraz biraz suladığımı söyleyebilirim.
Bütün yaptığım bu.
Gördüğüm kadarıyla bu bitki yeni sürgün verip o dalların son kısımlarından çiçekleniyor. Altlardan değil. En azından benimki bu şekilde oldu.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdarca06
çiçeginizi çiçek açtırmak için özel olarak yaptıgınız bişey varmı. benimde 4 m uzunlugunda mum çiçegim var
|