Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe
Fidancıları geçelim.. Sn. Sütyemez'in de 8x8 dediğini ifade ediyor Sn. Arif Göçmen.
Önemli olan büyük bahçeler görmek. Ondan sonra herkes kendi kararını en güzel verecektir. Benim Sn. Lilium'un Chandler'larını gördükten sonra şüphem kalmadı açıkçası.
|
sayın çamtepe
çit sistem dikim modelini yurt dışına gidip gelen uzmanlar,fidancılar ve akademisyenlerden oluşan birileri tarafından türkiyede uygulamaya başlanmıştır.Ya yurt dışında ceviz yetiştiriciliğinde önder olan bu ülkeler bu işi bilmedikleri için 8x4 dikimi tercih ediyorlar,veyahut biz onlardan daha iyi bildiğimiz için 8x8 tercih edelim diyoruz.Şu anda şilide ne kadar doğru olduğunu bilemem ama 6x4 ekimlere başlandığı söylenmektedir.Çit dikimde göz önünde bulundurulacak en önemli bir husus dikimi yapılacak çeşit yarıdik ve yandal verimi yüksek çeşitlerden olmalıdır.Yurdumuzda bu çeşitlere uyan sadece kaman 1 çeşitidir.Sayın çamtepe siz liliumun chandlerini örnek alarak bu karara vardığınızı söylüyorsunuz,liliumun chandlerleri tozlama olmadığından ağaçları verime yatıramadı verimleri çok az, bunun sonucu ağaçlar sürgüne çalıştı bunun sonucu büyük dallar oluşup araları kapattı.Kendisiyle yapmış olduğum telefon görüşmesinde tozlama yapamadığı için dökülen çiçekleri görseniz ağlarsınız demişti bana bununla ilgili bir yanlışım varsa sayın lilium düzeltsin.Siz liliumun chandlerini göz önünde bulundurarak bu yargıya vardıysanız pek sağlıklı bir düşünceye varmış sayılmazsınız.Birde derimki ben iki haftadan beri hafta sonları köy tv deki yayınlanan ibrahim balkalın sunduğu ceviz yetiştiricilerle yaptığı röportajı izleyin daha sonra düşüncenizi tekrar değerlendirin.****** herkesin düşüncesi kendine aittir,biz bunları konuşalımki doğru neredeyse oraya gidelim.
Saygılarımla.