View Single Post
Eski 28-06-2013, 15:20   #434
mandalinleerik
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeTePe Mesajı Göster
1 şişeyi ikiye bölüp yoğurt yapmaktansa tek seferde yapmanız daha iyi. Süt kısa ömürlü bir üründür. Yoğurt daha uzun dayanır. 1 şişeden zaten bir kap yoğurt anca çıkar.

Yaptığınız yoğurt açık ortamda çok kalıyorsa ekşir. Dolapta ağzı kapalı durursa daha geç ekşir. Mayalandıktan sonra çok uzun süre bekletmeyin. Dolaba alın.
Cevap için teşekkürler.
Taze olması açısından şişeyi ikiye bölüyoruz. Yoğurdu şöyle yapıyoruz;
Kaynattığımız sütü ılımaya bırakıyoruz daha sonra içerisine bir tatlı kaşığı kadar maya koyup örtüyoruz. 4 saat kadar mayalanan yoğurdu dolaba kaldırıyoruz.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön