Alıntı:
bir de acaba bunları yeşilken madem dikimde kullanabiliyoruz,
|
Yeşilken dediğimizde yanlış anlaşılabilir, Üstte videolarda gördüğümüz dal yaprak öğütücülerinden çıkan toprak altına karıştırılıyor, fidanı ekerken örneğin: yeşil çimi biçtiniz bunu toprakla karıştırıp fidan ekilmez, bu komposlaşma evresinde yüksek ısılara ulaşır buda fidana zarar verir, dal yaprak kırındıları dediniz ben bunları kurumuş fakat tam çürümemiş olanlar için olabilir dedim.
Alıntı:
sayın lilium. ceviz kabukları normal yeşil bitkilerden farklı olarak yoğun olarak özel kimyasal maddeler içeriyor bildiğim kadarıyla.
|
Evet bende öyle biliyorum, bu şekil kullanırsam ne gibi zararları olur onu öğrenmek istiyorum,
geçen yıl soyduğum ceviz kabuklarını atacak yer ararken yol kenarında olan ayrık ebegümeçi otlarını kurutması için kalın bir şekilde üslerine yaydım cevizleri soyduğum mevsim eylül yani bitkilerin gelişimlerinin durduğu dönem sonbahar, inanırmısınız ayrık ebegümeciler kış ortasında kudurdular yeşerdiler hayratler içinde kaldım, bir ikinci hayretim yahu biz bunları öldürelim derken kudurttuk bu defada ayrığa ebegümeciye herbisit kullandım hiç fayda etmedi, ne var bu ceviz kabuğunda merak ediyorum.
kanımca ince bir şekilde bahçeye yayıp capa makinasıyla karıştırılırsa çok fayda göreceği ve çok güzel bir gübre olacağı kanısındayım, azotun yüksek değerlerde olduğunu düşünüyorum. ve bu yıl bunu denemek istiyorum.
analiz yaptırıp içinde ne var ne yok, zararlımı olur faydalımı olur fayda kısmını görebiliyorum zarar kısmını göremiyorum. Bilmek en güzeli, bu analizi nerede yaptırabilirim toprak analizi yapan kuruluşlar bu analizide yapabilirler mi? konusunda bilgim yok.