View Single Post
Eski 18-06-2013, 23:14   #2788
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Ayıp olmazsa ben buyurabilirim çok lezzetli görünüyorlar. Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel.
Sayın mandalinleerik, hoşgeldiniz, teşekkür ederim. Sanal da olsa buyurun. Aslında mümkün olsa, gören ve seven herkese tattırmak isterdim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Ben de dut için yatıya giderim... Harika görünüyor gerçekten de! Ama biliyorum ki, yolculuğa dayanacak bir şey olsa yarın kargoya verirdi onları SDurul Ablam...
Keşke dayansaydı, gönderirdim gerçekten.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Aaa, okumamış olayım.. Tecrübemiz oluyor paylaşımlarınız, nasıl yetiştiriyorsunuz, neler ekip dikiyorsunuz, konservelerinizi nasıl yapıyorsunuz merakla bekliyor, takip ediyor, sizin gibi yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Misal, katmerli gül hatmi eklentisi bekleyeceğim bundan gayrı merakla.. Rengi ne renkti? Tohumdan yetiştiği vakit ikinci yılında açıyor değil mi? Uzun boylu mu bodur mu?
Sevgili Sudenur, otu çöpü paylaşmaktan izleyenleri sıkmak istemediğimden öyle yazmıştım. Eşim de sık sık, bayatladı bu görüntüler diye şevkimi kırdığı için bazen öyle düşünebiliyorum.

Madem konserveleri siz de uyguluyorsunuz, bunu paylaşmayı düşünmüyordum, paylaşayım. Sadece arpa, buğday, burçak, saman, çitlembikle tamamen doğal beslenen dana etiyle eski usûl kavurma yaptık.

Kavurma işlemi bittikten sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurulup, bastırılacak. Aynen konserve gibi kapağın tutması sağlanacak. Uzun süre dayanıyor. Belki denersiniz.

Name:  kavurma.jpg
Views: 1325
Size:  29.4 KB

Name:  kavurma1.jpg
Views: 1113
Size:  36.0 KB

Name:  kavurma2.jpg
Views: 1629
Size:  38.0 KB

Katmerli hatmigül, sevim4 arkadaşımızın paylaşımlarından yaşayan tek çeşidim. Bir kaç renginin olduğunu tahmin ediyorum. Geçen sene ekmiştim, bu sene çiçeklenecek. Rengi hakkında hiç bir fikrim yok. Açtığında paylaşırım. Şimdilik tomurcuğu.

Name:  katmerli gül hatmi.jpg
Views: 1434
Size:  22.9 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön