Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik
Ayıp olmazsa ben buyurabilirim  çok lezzetli görünüyorlar. Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel.
|
Sayın
mandalinleerik, hoşgeldiniz, teşekkür ederim. Sanal da olsa buyurun. Aslında mümkün olsa, gören ve seven herkese tattırmak isterdim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife
Ben de dut için yatıya giderim... Harika görünüyor gerçekten de! Ama biliyorum ki, yolculuğa dayanacak bir şey olsa yarın kargoya verirdi onları SDurul Ablam... 
|
Keşke dayansaydı, gönderirdim gerçekten.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur
Aaa, okumamış olayım..  Tecrübemiz oluyor paylaşımlarınız, nasıl yetiştiriyorsunuz, neler ekip dikiyorsunuz, konservelerinizi nasıl yapıyorsunuz merakla bekliyor, takip ediyor, sizin gibi yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Misal, katmerli gül hatmi eklentisi bekleyeceğim bundan gayrı merakla..  Rengi ne renkti? Tohumdan yetiştiği vakit ikinci yılında açıyor değil mi? Uzun boylu mu bodur mu? 
|
Sevgili
Sudenur, otu çöpü paylaşmaktan izleyenleri sıkmak istemediğimden öyle yazmıştım. Eşim de sık sık, bayatladı bu görüntüler diye şevkimi kırdığı için bazen öyle düşünebiliyorum.
Madem konserveleri siz de uyguluyorsunuz, bunu paylaşmayı düşünmüyordum, paylaşayım. Sadece arpa, buğday, burçak, saman, çitlembikle tamamen doğal beslenen dana etiyle eski usûl kavurma yaptık.
Kavurma işlemi bittikten sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurulup, bastırılacak. Aynen konserve gibi kapağın tutması sağlanacak. Uzun süre dayanıyor. Belki denersiniz.
Katmerli hatmigül, sevim4 arkadaşımızın paylaşımlarından yaşayan tek çeşidim. Bir kaç renginin olduğunu tahmin ediyorum. Geçen sene ekmiştim, bu sene çiçeklenecek. Rengi hakkında hiç bir fikrim yok. Açtığında paylaşırım. Şimdilik tomurcuğu.
