View Single Post
Eski 16-06-2013, 23:31   #55
junior
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-04-2008
selamlar herkese. ben de almayı düşünüyorum ucuz bir elektrikli öğütücü. yer 8 dönüm kadar. orman örtüsüyle boğuşuyorum bahçemizde(ne kadar verimli organik maddeler olduğunu siz düşünün) ve son 2 yılda tepeleme 8 damperli kamyon yükü organik maddeyi büyük oranda yaktım. üstelik sonra da gidip komşu ahırdan hayvan gübresi alıyorum dünya paraya. onların içinden çıkan otlarınsa haddi hesabı yok. artık bu makinadan alma zamanı geçiyor bile sanırım. yalnız bazı sorularım var. bu öğüttüklerimiz yanmış hayvan gübresinin yerine geçiyor mu. (yoğunluk değil içerik olarak soruyorum, misal eğer içerik uyuşuyorsa bu malzemeden daha fazla katarak aynı amaca ulaşabiliriz manasında bir düşünce.)

Diğer bir sorum, bu öğütülenleri fidan dikiminde hayvan gübresi yerine kullanabilir miyiz(yine yakın bir soru ama burada tam kök çevresini saracağı için biraz farklı bir kullanım şekli).

Ayrıca bu öğütülen dal ve benzerleri sadece yüzeyden mi uygulanabilir. mesela ağaç altına kalın tabaka serilip çapa makinasıyla toprağın altına yollanabilir, köklere karıştırılabilir mi.

Bir de toprağa dökülen yaprakların toksik olduğu bahsi geçti rica etsem onu açabilir miyiz. mesela ben bahçenin orman kenarına birkaç çukur açtırmıştım sonbahardan. makina arka kepçesiyle açılan boydaki çukurlara 1er kova yanmış ahır gübresi boşalttım. öyle bıraktım kış geçti. ilkbaharda gittiğimde çukurların her tarafında kararmış ıslak kestane ve kayın yaprakları vardı. ceviz fidanları dikiyordum o çukurlara. içlerine 2şer kova kadar yapraklardan ilave ettim. toprak zaten kil yapıda. humus olur maksadıyla yaptım. üzerine de sanırım 7-8 kova kadar toprak ilave ettim(arkada kolu olan makinaları bilirsiniz. onların açtığı çukura 1 kova gübre, 2 kova yaprak, gerisi toprak ilave gibi düşünün. orantısal anlamda ). Merak ediyorum, acaba bu dikim çukuruna veya ağaç köküne yaprak uygulaması yanlış mıdır.

Cevapları merakla bekliyorum. şimdiden teşekkür ediyorum.

junior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön