Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen
Degerli dostum derin dikim yukarıda bahsettiğiniz 20 cm gibi derinlikte ise yanı cukurlarınız dan 20 cm mi derinlikte yoksa cıkur dahil mi 20 cm de boyle ise fazla sorun olmaz anlatamadımsa 05426255027 nolu tlf arayabilirsiniz.
|
İlginiz ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Fidanları 6 ay önce, geçtiğimiz aralık ortasında
açık köklü fidanlar olarak diktim. Diktiğimde fidanların aşı yerleri
-çukur dışı- tarla zemininin 5-10 cm üstünde idi ve toprak altında kalan kısımları da 20-30 cm idi. Zaman içinde dikim çukurları, dikili fidanla birlikte yavaş yavaş çöktü. Şu anda aşı yerleri
-çukur dışı- tarla zemininden yaklaşık 20 cm aşağıdalar. Daha da çökmeye devam etmesinden endişe ediyorum.
Tek umudum yaz boyunca fidanların boy atması sayesinde aşı yerinin yine -çukur dışı-tarla zemininin 5-10 cm üstünde kalmasıdır. Eğer bu gerçekleşirse fidanları yükseltmeye gerek kalmadan kışın çukurların üst boşluklarını aşı yerlerini örtmeden doldurabileceğim. Aksi halde aşı yerleri toprak altında kalacak. Bu sakıncadan dolayı da bir şekilde fidanları yukarı çekmek zorunda kalacağım ve bunun risklerini kestiremiyorum.