agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni3132Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-05-2013, 14:30   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: İzmir ve Karabük
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen Mesajı Göster
Degerli dostum derin dikim yukarıda bahsettiğiniz 20 cm gibi derinlikte ise yanı cukurlarınız dan 20 cm mi derinlikte yoksa cıkur dahil mi 20 cm de boyle ise fazla sorun olmaz anlatamadımsa 05426255027 nolu tlf arayabilirsiniz.
İlginiz ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Fidanları 6 ay önce, geçtiğimiz aralık ortasında açık köklü fidanlar olarak diktim. Diktiğimde fidanların aşı yerleri -çukur dışı- tarla zemininin 5-10 cm üstünde idi ve toprak altında kalan kısımları da 20-30 cm idi. Zaman içinde dikim çukurları, dikili fidanla birlikte yavaş yavaş çöktü. Şu anda aşı yerleri -çukur dışı- tarla zemininden yaklaşık 20 cm aşağıdalar. Daha da çökmeye devam etmesinden endişe ediyorum.
Tek umudum yaz boyunca fidanların boy atması sayesinde aşı yerinin yine -çukur dışı-tarla zemininin 5-10 cm üstünde kalmasıdır. Eğer bu gerçekleşirse fidanları yükseltmeye gerek kalmadan kışın çukurların üst boşluklarını aşı yerlerini örtmeden doldurabileceğim. Aksi halde aşı yerleri toprak altında kalacak. Bu sakıncadan dolayı da bir şekilde fidanları yukarı çekmek zorunda kalacağım ve bunun risklerini kestiremiyorum.

faruk demirel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025