Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi M.Çelik
Arkadaşlar çok sayfa var. Biraz kurcaladım ama soruma cevabı bulamadım veya göremedim.
Ben bir yerden 2 çilek fidesi edindim. Bunları balkonuma diktim. Kolları bayağı uzadı. Bende bu kolları toprağa diktim. Acaba doğru mu yaptım?
Kollar toprağa nasıl dikilir? Kökü nereden çıkar? Benim ufak saksıya diktiğim kol doğru mu oldu? birde Mayıs ortası kol dikmek için erken mi?
Uploaded with ImageShack.us

|
Sayın M. Çelik,
çilekleri üretmek istiyorsanız kollarından çıkan bitkilerden üretmek en sağlıklısı. Ana bitkiye benzeyen bir bitki olacaktır. Kolların toprağa gömülmesi değil sadece kolda yapraklanan kısmı hafifçe toprağa batırmak yeterli olacaktır. Zaten biraz beklediğinizde yaprakların alt kısmında kök oluşumu da başlar. Kökleri toprağa gelecek, yapraklar üstte kalacak şekilde bu kısmı dikmeniz gerekiyor. Ayrıca azami düzeyde meyve almak istiyorsanız çiçekli dönemde bu işlemi yapmayıp uzayan kolları koparmanız daha iyi olacaktır. Bir koldan bir en çok iki bitki alıp fazlasını da koparırsanız ve yeni bitki iyice güçlenene kadar kolu koparmazsanız yeni bitkiniz daha güçlü olup daha iyi meyve verecektir. Afiyet olsun