agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni571Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-05-2013, 18:12   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-03-2011
Arkadaşlar çok sayfa var. Biraz kurcaladım ama soruma cevabı bulamadım veya göremedim.

Ben bir yerden 2 çilek fidesi edindim. Bunları balkonuma diktim. Kolları bayağı uzadı. Bende bu kolları toprağa diktim. Acaba doğru mu yaptım?

Kollar toprağa nasıl dikilir? Kökü nereden çıkar? Benim ufak saksıya diktiğim kol doğru mu oldu? birde Mayıs ortası kol dikmek için erken mi?

Uploaded with ImageShack.us

M.Çelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 11:30   #2
Ağaçsever

mahmuts's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi M.Çelik Mesajı Göster
Arkadaşlar çok sayfa var. Biraz kurcaladım ama soruma cevabı bulamadım veya göremedim.

Ben bir yerden 2 çilek fidesi edindim. Bunları balkonuma diktim. Kolları bayağı uzadı. Bende bu kolları toprağa diktim. Acaba doğru mu yaptım?

Kollar toprağa nasıl dikilir? Kökü nereden çıkar? Benim ufak saksıya diktiğim kol doğru mu oldu? birde Mayıs ortası kol dikmek için erken mi?

kolları toprağın üstüne koyarsanız bu yeterli olur.Çilek aldınız mı yoksa hemen kol atmaya mı başladılar?

mahmuts Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 17:58   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mahmuts Mesajı Göster
kolları toprağın üstüne koyarsanız bu yeterli olur.Çilek aldınız mı yoksa hemen kol atmaya mı başladılar?
Çilek aldım. Her bir fide 4-5 meyve verdi.

Toprağa hiç gömmeden sadece değdirmek mi lazım ?

M.Çelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 21:20   #4
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 27-10-2011
Ben uzanan kolları kesiyorum direk, enerjinin meyvelenmeye gitmesi lazım. Zaten saksı ortamında kol atarak çoğalması çok mümkün ve sağlıklı olmaz.

Alıntı:

alibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 07:44   #5
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Galeri: 7
Çilek üretimi

Alıntı:

Sayın M. Çelik,
çilekleri üretmek istiyorsanız kollarından çıkan bitkilerden üretmek en sağlıklısı. Ana bitkiye benzeyen bir bitki olacaktır. Kolların toprağa gömülmesi değil sadece kolda yapraklanan kısmı hafifçe toprağa batırmak yeterli olacaktır. Zaten biraz beklediğinizde yaprakların alt kısmında kök oluşumu da başlar. Kökleri toprağa gelecek, yapraklar üstte kalacak şekilde bu kısmı dikmeniz gerekiyor. Ayrıca azami düzeyde meyve almak istiyorsanız çiçekli dönemde bu işlemi yapmayıp uzayan kolları koparmanız daha iyi olacaktır. Bir koldan bir en çok iki bitki alıp fazlasını da koparırsanız ve yeni bitki iyice güçlenene kadar kolu koparmazsanız yeni bitkiniz daha güçlü olup daha iyi meyve verecektir. Afiyet olsun

Düzenleyen feyzon : 24-05-2013 saat 07:46 Neden: hatalı kelime
feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025