View Single Post
Eski 21-05-2013, 17:34   #14
XaRaNX
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Henüz 20 yaşındasınız ve babanız yaşınızda ki büyüklerinize Sen, Hacı gibi hitaplar kullanıyorsunuz.

Siz bu üslup ile yazmaya devam ederseniz 3 vakte kalmaz engeli yersiniz.

Hem fikir sorup, cevap bekliyorsunuz hem de yakışık olmayan şekilde hitaplar kullanıyorsunuz.

Sn. Mutlu Kutlu'ya katılıyorum. Bu işler o kadar dışarıdan göründüğü gibi basit değil. Benim köyde ki kasap amcamlar yıllarını bu işe verdiler ve öyle dışarıdan yapılan hesapların hiç te tutmadığını defalarca kendim şahit oldum.

(250 koyun bakıyorlar ve kendi kasap dükkanlarında etlerini, mandıralara sütlerini ve kendi yaptıkları peynirleri satıyorlardı).

Hatta, koyunları direk olarak mera'da otlatmalarına ve doğru dürüst yem masrafları olmamasına rağmen, öyle bahsedilen deli paralar kazanamadılar. Ve en sonunda koyunculuğu bıraktılar.

Bu işler dışarıdan hesap yapmak ile olmuyor.

Mutlaka belli bir miktar para kazanırsın ama kazanacağın para, vereceğin onca emeğin yanında tabiri uygunsa ürküttüğü kurbağa'ya değmeyecek türden olma olasılığı çok yüksek.

Yaşın henüz çok genç ve bir an önce çok kazanma arzusu ile hareket etmen ve karşılığını göremeyip, çabucak vazgeçmen ile sonuçlanabilir ve zarar edebilirsin.

Eğer yapmayı düşünürsen de kesinlkle hayvanları sigorta ettirin. Ölüm ve hırsızlığa karşı bunu mutlaka yapmanız iyi olur. Çünkü çok kayıp oluyor.

(Hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanda).

Hacı kelımesını demıyeydım ıyıdı onun ıcın özur dılıyorum ama bu forumda dıgerlerı gıbı yaş gozukmuyor . gözükse mumkunatı yok öle terim kullanmam bu 1

2.cısı Sigorta tabi şart . ancak bızım buralarda kulak kupesı takıyolar . sıgorta dedıgınde buyuk ıhtımal budur . o kupe sayesınde malın bızım oldugu meydana cıkıyor + kupesız hayvanıda hıcbır kasap kesmıyor saten .

3 ve son olarakta , abicim ben tek basına 150 koyun'a gırmek ıstıyorum ortakcı yok yanımda ailem sadece yardımcı olacak . sadece kuzu yemıne param gıdecek bırde ekerken mazot , avrupa gubresı , ve balye ve bıctırme paraları . bu balye bıctırme paraları 1000 TL gecmıyo . mazotta 1000 TL desek yıllık , avrupada 1.5 bin desek , kuzu yemınede 100 kuzu olsa taş patlasa 5 bin TL yer . 8 bin TL cıktı . bızde ekılecek tohumada para verılmıyo ambarlardan hersene bırakılıyo cunku . 8 bin TL masraf cıktı . bu koyunculuk nasıl adam batırıyor nasıl cok para kazanılmıyor onu anlamıyorum . kuzuyu 25 TL 'den kesıyolar kasaplar .

XaRaNX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön