Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu
150 koyunu önce satın al, sonra kendin düş peşine 1 yıl bak. Kuzularını sat felan, sonra otur hesabını yap ne kadarı kar ne kadarı zarar.
1 çoban tutucan, 150 koyunu senin vereceğin 12,000 tl karşılığı bakacak güdecek. Sen her yıl kuzuları toplayıp satcan para kazanıcan. En az 100 kuzu satarsın, minimum 30 bin tl kazanırsın v.s. Güzel hayal,
Çoban cefasını çeksin 3 kuruş paraya, sen yan gel yat sür sefasını. Bence boş hayal bu.
|
Sende ezbere konusuyosun . çoban'ın cefası neymiş bana bır acıklarmısın ? bızım buralar dag bayır ova koyvercek 7'de getırcek aksam 7 veya 8'de . geççek odasına yemegını yıyecek istiratına bakacak .
ben ıse ekecem bıcecem kuzular varsa onları salcam emişcekler sonra onları ayırcam . ot bascam yemlerını koycam hem koyuna hem kuzulara . vesayre vesayre . ama ben bunları göze aldım . işten korkmam iş benden korksun.
+ 30 bin TL dedıgın sadece dişi kuzulardan alıncak mevla

bunun erkek kuzularını kurbana kadar saklıyosun .
Ben koyunculuk yapmadım ama evımde 8 yıl koyunculuk yapıldıgına şahıtlık ettım . ancak sımdıki sıstemle eskı sıstem arasında dağlar kadar fark var. sımdı ben dedeme desem para varmı koyunda bana öle şeyler sölerkı yarın al dıyesın gelır . cunku koyunla buyumus bır adam .