View Single Post
Eski 16-05-2013, 21:50   #243
ömür-uşak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem Mesajı Göster
Aslında bu konu yakın zamanda konuşulmuştu.

http://www.agaclar.net/forum/ceviz/5...tm#post1152779

Rica ederim.

Bu arada, bu aralar Masanobu Fukuoka'nın Doğal Tarımın Yolu isimli kitabını okuyorum.

Bu kitapta meyve bahçesinin toprağını gübre kullanmadan geliştirmek gibi ilginç konular var.

Örneğin tarım ilaçları ile ilgili bölümden bir alıntı yapmak istiyorum.

'Böylesine çeşit çeşit mikroorganizmanın yaşadığı bir toprağa, bu şekilde bir dizi mantar öldürücü püskürterek doğanın dengesini düzeltmek gerçekten mümkün müdür?

Tarım ilaçlarıyla doğayı kendi tasarımı haline getirmeye çalışmak yerine, buna bir son verip, müdahalede bulunmadan doğanın kendi işlerini sürdürmesine imkan vermek, insan için çok daha akıllıca olacaktır"

Doğal Tarımın Yolu – Felsefesi ve Uygulaması-Kitabı-M.Fukuoka | Zeytinlibahçe

Güzel bir kitap tavsiye ederim.

Ayrıca ben önceleri Masanobu Fukuoka'yı eskiden bizim böyle nur yüzlü, ak sakallı irfan sahibi dedeler vardır. Onlara benzetiyordum.

Ama kitabı okuduğum zaman anladım ki meğerse mikrobiyoloji alanında bitki patoloğu olarak uzun yıllar bitki hastalıkları konusunda çalışmış bir bilim adamıymış
Erdem Bey kardeşim o kadar güzel bilgiler paylaşıyorsunki teşekürlerimin en sonsuzunu gönderiyorum.Çok güzel araştırmaların var gözlemlerin var kendini iyi yetiştirmişsin. Masa başında oturup mesai doldurmadığın belli.Mesleğine doğaya aşık olduğun belli.Seni kutluyorum.Benim gözümde gerçekten bilgi seviyen çok yüksek.Yolun düşerse izmire falan giderken Uşakta çayımı içmeye beklerim.İçimden bunları yazmak geldi.Tekrar tekrar teşekürler.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön