View Single Post
Eski 14-05-2013, 08:39   #234
aviator34
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
aviator 34 kardeşim. decisin üstünü okusaydın iyiydi.15 litre suya 25 gram desis olmaz..çok sert geldi bana. Ceviz büyük yapraklı ağaç fazla doz fitotosite yapar. inşallah yağmur yağmıştır. Senin ağaçlar çok küçük.ilaç aldığın ziratçi ne derse desin sen üzerinde yazan dozu kullan.Benim vişne ve ceviz ağaçlarım var.Vişneleri kuşlar yiyordu.o senede cevizleri soğuk vurmuştu.Kuşlar kokusundan gelmiyor diye ziraatci ilaç önerdi. Dozu 100 litreye 150 cc idi bana 600 cc kullan kuşlar zarar veremez dedi.Ben tarlanın çevresinde 6 tane ceviz ağacına uyguladım denemek için ona kalsan hepsini ilaçla dedi.6 ağaçta bir tane yaprak kalmadı. 3 sene yerinde saydı hala gelişkin değil 13 yaşında ama 5 yaşında zannedersin.Dozunu geçme kolay gelsin.
Merhaba Sayın Ömür-uşak dün hafif yağmur çiselediğinden dolayı ilaçlamayı iptal ettik ne diyeyim verilmiş sadakamız varmış çünkü şöyle bir toparladığım zaman;

INSEKTISIT UYGULAMA OLARAK;

- Bahçe de 20 nisanda siyah kurt (tırtıl) görüldü 22 nisan da 100 litre suya 30 gram eklenip tüm fidanlara uygulandı 5-7 gün sonra gözlemlediğimizde bu kurtlardan hiç göremedik.
(not;geçen yıl aynı olay tekrar olmuştu fakat biz ilk uygulamayı mayısın 12 sinde yapmışız tüm kurtlar çoktan yaprakları yiyerek koza örmüşlerdi)

-Siyah kurtlar gitmiş mi ? diye kontrol ederken 9 mayıs'ta bu sefer de yukarıda paylaştığım yeşil çekirgeler bahçenin tümünde tespit edildi.Biz bunların orman tarafından geldiğini tespit ettik ve bununla ilgili ;

İnsektisit olarak tekrar 100 litre suya 30 gram DECIS (böcek ilacı) eklenerek tüm orman boyuna ve orman boyundaki fidan sırasına uygulama yapıldı diğer sıralara ilaçlama yapılmadı.(orman boyuna ilaçlama yaptığımız için öbür tarafa geçemezler diye düşündüm ama gayet de güzel geçiyorlarmış) 15 gün sonra ihtiyaç var ise 2. uygulama yapılacak... demiştik.

2 gün önce kontrol ettiğimizde orman boyundaki fidanlarda hiç bir çekirge zararı göremedik.Diğer sıralar özellikle yeni sürgün uçlarını,tomurcukları yiyerek bitirmişler bizde o sinirle bayağı bir çekirgeyi yok ettik.

Şimdi buradan şöyle bir sonuç çıkıyor. Aslında siyah kurtlara uygulanan dozaj ile çekirgelere uygulanan ilk dozaj aynı ancak kesinlikle her ikisinde de oldukça yararlı.

''Daha sonra Decis ilacını aldığım yeri arayıp olayı anlattım,dozajı ben yanlış anlamışım çekirgeler için 15 litre suya 25 gram decis olmalı imiş.bugün uygulayıp gelişmeleri buraya yazarım''

Evet yukarıdaki yazımda bir hata var salim kafa düşündüğümde aslında her şey yolunda,belirtilere karşılık yapılan uygulama ve alınan sonuçlar gayet iyi.Demek ki bahçe ile çok uğraşınca görünmeyen bazı hatalar da olabiliyor

Bu satıcı neden öyle dedi gidince yüz yüze görüşeceğim ve şimdi bayer'in (decis) internet sitesine girdim ceviz ile ilgili doz oranları göremedim,kutusuna da bakmıştım ve o yüzden aradım adamları.

Yağmur yağmaz ise bugün 100 litre suya 30 gram decis ekleyip yeşil çekirgeler ile ilgli 2. uygulamayı yapacağım...

İlginize çok teşekkür ediyorum.

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön