View Single Post
Eski 08-05-2013, 11:22   #4
nicholai hel
Ağaç Dostu

nicholai hel's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2010
Teşekkürler Sn. sagol.
Evet aralarında 7 ay kadar olsa da ağaç iki kez stres yaşamış oldu. Ama bu ikincisi özellikle havaların da ısınmış olmasının etkisiyle yıkıcı oldu ve ağacın tepe kısmı geri dönmemek üzere kaybedildi malesef.

Bu tecrübe zaten sığ saksıdan korkan beni iyice korkuttu.
Antalya'nın havası yılın neredeyse 6-7 ayı süresince bitkiler için kavurucu olabiliyor. Çok sığ olmasa da bu bonsai saksısındaki ağaç işte daha nisan ayında, sulaması bir gün geciktirildiği için böyle kurudu. Daha sığ bir saksıda daha büyük bir ağacı yaz sıcaklarında düşünemiyorum bile. Heralde 2-3 saat geciken sulama ağacın sonu olacaktır.

Bunları düşününce sığ saksıya cesaret edebilmem için, sanırım emeklilik gibi çok düzenli ve çoğunlukla evde geçen bir hayata ihtiyacım olacağını görüyorum. Elimdeki ağaçlardan bazılarının 2-3 yıl içinde eğitimlerini tamamlayacaklarını öngörebilsem ve saksılarını zamanla küçültsem de şöyle bir saksıya cesaret edebilmem şu an için çok zor görünüyor.

Ağaca dönecek olursak. Önerilerinize katılıyorum. Yeni sürgünlerini verdiğinden beri zaten uç alımları da yapmayıp kendi haline bırakmayı seçmiştim.
Bakalım ne yapacak...

Düzenleyen nicholai hel : 08-05-2013 saat 12:41 Neden: imla
nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön