Sonra ikinci önemli hatam geldi. Yine bir gün geciktirmiştim sulamayı. Bu güzelim yapraklar yine buruştu.
Bu kez artık bahar aylarında olmamız sebebiyle üzerindeki yaprakların sararmasının hemen ardından yeni yapraklarını açtı, fakat bir sürprizle.
Ulmus - yarım uyanış.jpg
Alttan üç ana dalı uyandı, ancak daha yukarıdakiler korkarım bu kez yaşama dönemeyecek. Hiçbir hayat belirtisi göremiyorum.
Ağacın güncel görseli bu şekilde.
Ulmus - son.jpg
Ağaç artık kıvrımlı dik tarz özelliğini kaybetti. Bu form kaybına hayıflanırken ilginç bir yorum eşimden geldi: "Zaten bu ağacın şeklini beğenmiyordun hani, boşver, başka bir tarza çevirirsin."
Aslında gerçekten bu ağaçtaki "ben market ağacıyım!" diye bağıran yapay "S" kıvrımı hoşuma gitmiyordu. Yine de radikal bir karar alıp tarzını değiştirmeye cesaret edemiyordum.
Şimdi yeni bir yol haritası çizmeye mecbur durumdayım.

Ağaç biraz kendini toparlayıp güç kazanırken yeni stile karar vereceğim. Bu arada köklerine zarar vermeden daha büyük bir saksıya geçirip gelişmeye bırakmam şart.
Aklımda şu an için sağdaki dalı eğiterek büyütüp ağacı yarı şelaleye çevirmek var.
Gövdeyi canlı kısıma kadar sert şekilde budayıp sonrasında gelecek yeni sürgünlerle belki uzun vadede şöyle bir çalışmaya çevirebilirim.
Önerileriniz olursa çok sevinirim.
Herkese iyi çalışmalar, sağlıklı ağaçlar dilerim.