Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Özbilgiç Öğretmenim, baharla birlikte bahçenizdeki bitkiler çiçekleriyle kendilerini göstermeye başlamışlar. Hepsi çok güzel.
İklim farkından olsa gerek, bizim buralarda güller bile açmadı, bazı bitkiler tomurcukta, gelin tacında tomurcuk bile yok henüz.
Gelin tacı ile ilgili bir sorum olacaktı. Ben geçen sene budama yapmadım. Bu tomurcuklanmamasına sebep olabilir mi? Açıkçası filbahri gibi budama istemeyecek diye düşündüm. Bundan sonra tomurcuklanmasını beklemekten başka yapacak bir şey yok. Budanması gerekiyorsa öğrendiğim bilgi önümüzdeki sene için yararlı olacak.
Bu arada euonymus europaeus için, tekrar teşekkür ediyorum. Özenli paketlemesi ve bitkiyi sayfama ekledim. Emeklerinize sağlık. Saygılar...
|
Nisan ayı tüm Türkiye'de olduğu gibi, Samsun'da da yaz gibi geçmiş. Oysa normalde ilkbaharın en soğuk olduğu yerlerin başında Karadeniz Sahil şeridi gelir.
Mayıs ortalarında çiçeklenmeye başlayan güller, şimdiden açtılar.
Gelin tacı normal koşullarda mayıs-haziran aylarında çiçeklenip geçiyor. Ve çiçeklenme bitince budanabiliyor. Ancak budama bir yıl sonraki çiçeklenmeyi azaltıyor diye biliyorum. Bu yüzden ben dikeli beri hiç budamadım. Hazirana kadar çiçeklerini dökerse, bu sene budamayı düşünüyorum.
Geçen yıl budayacaktım. Ancak bitki neredeyse yaz boyunca sürekli çiçeklendi. Sizinkide, büyük olasılıkla çiçeklenmeyi sonraki aylara bırakmış olabilir.
paketleme konusunda, sevgili Zafer İnandıklı'nın eline su dökemem.

Ancak bende epeyce bir deneyim kazandım öğretmenim. Güle güle büyütün.
Sayfanızıda ziyaret edeceğim.

Selam ve sevgilerimle.