![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Özbilgiç Öğretmenim, baharla birlikte bahçenizdeki bitkiler çiçekleriyle kendilerini göstermeye başlamışlar. Hepsi çok güzel. İklim farkından olsa gerek, bizim buralarda güller bile açmadı, bazı bitkiler tomurcukta, gelin tacında tomurcuk bile yok henüz. Gelin tacı ile ilgili bir sorum olacaktı. Ben geçen sene budama yapmadım. Bu tomurcuklanmamasına sebep olabilir mi? Açıkçası filbahri gibi budama istemeyecek diye düşündüm. Bundan sonra tomurcuklanmasını beklemekten başka yapacak bir şey yok. Budanması gerekiyorsa öğrendiğim bilgi önümüzdeki sene için yararlı olacak. Bu arada euonymus europaeus için, tekrar teşekkür ediyorum. Özenli paketlemesi ve bitkiyi sayfama ekledim. Emeklerinize sağlık. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Orhan hocam, niçin sildiniz? Yanlış anlaşılacak bir şey yok ki??? O ifadenin deyim olduğu zaten aşikar ancak ben anlamını bilmiyordum, merak ettim, hem anlamını öğrenmek hem de takılmak için sordum Belli edememiş olabilirim ancak siz benim için burada son derece değer verdiğim tecrübeli isimlerden birisiniz, asıl ben yanlış anlaşıldıysam siz affedin![]() Leptospermumun hem yalınkat hem de katmerli türü olabileceği hiç aklıma gelmezdi gerçekten, bir şey daha öğrendim, teşekkür ederim Güzel dilekleriniz için de teşekkür ederim, ben (nasibimde varsa ileride bahçem olursa) sizdeki leptoların aynısından edinirsem kafi benim için![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O tekerlemenin öyküsünü sizde okumuşsunuzdur. Malum, o bir şiir. Ve şiirin devamı dizeler, birazcık müstehcenlik içeriyor. Ama benimde vurguladığım gibi, eskiden halk arasında şiirin bütünü değilde, sadece ''Vehbi'nin kerrakesi'' bölümü kullanılırdı. ![]() Canım kardeşim; Ben sizin yanlış anladığınızı hiç düşünmedim. İçin rahat olsun. Sadece şiiri bilenler, belki yanlış anlayabilirler düşüncesiyle, ifadeyi türkçeleştirmeye çalıştım. ![]() Öğrenmenin yaşı yok! Bende, birçok bitkinin adını bile (buna Lepto' da dahil!) 60 yaşından sonra öğrendim. ![]() Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mayıs ortalarında çiçeklenmeye başlayan güller, şimdiden açtılar. Gelin tacı normal koşullarda mayıs-haziran aylarında çiçeklenip geçiyor. Ve çiçeklenme bitince budanabiliyor. Ancak budama bir yıl sonraki çiçeklenmeyi azaltıyor diye biliyorum. Bu yüzden ben dikeli beri hiç budamadım. Hazirana kadar çiçeklerini dökerse, bu sene budamayı düşünüyorum. Geçen yıl budayacaktım. Ancak bitki neredeyse yaz boyunca sürekli çiçeklendi. Sizinkide, büyük olasılıkla çiçeklenmeyi sonraki aylara bırakmış olabilir. paketleme konusunda, sevgili Zafer İnandıklı'nın eline su dökemem. Ancak bende epeyce bir deneyim kazandım öğretmenim. Güle güle büyütün.Sayfanızıda ziyaret edeceğim. ![]() Selam ve sevgilerimle. |
|
|
|
|
![]() |
|
|