View Single Post
Eski 02-05-2013, 07:31   #542
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay Mesajı Göster
En çok acer'lerle patatesleri sevdim ...heucheralar'ı zaten hepimiz seviyoruz .

Bordo yapraklı acer'in altına turuncuya kaçan ( aldıklarınızın içinde yok , daha önce aranjmanıma çok yakışır diye paylaşmıştınız ) 2 adet heuchera hayal ettim.Diğer acer içinde koyu renk patates

Graptosedum'un önünede koyu yeşil yer örtücü ...sedum album'a benzer bir sedum
Ben sevdiklerimi yerleştiriverdim

Mavi yasemin dediğiniz plumbago capensis ise aralık sonuna kadar çiçekleniyor , rengide
çok güzel bildiğiniz gibi....begonvil gibi dertsiz tasasız bir bitki , budanmaya da itirazı yok
tek kusuru yanından geçerken çiçeklerinin üstünüze yapışması .Biraz geriye koyarsanız sorun olmaz.

Diğer yaseminde yaz boyu açıyor ama çiçek miktarı pek tatmin edici olmaz.

Sonuçta ne yaparsanız yapın güzel olacağını biliyorum.

Siz renkli yapraklı bitkileri en çok seviyorsunuz anlaşılan sevgili nurcanaybay. Acer, patates ve heucheraların ortak özelliği...
Fikirleriniz için de çok teşekkürler. Minik Acerleri sanırım yerden kazanmak için aynı saksıya dikeceğim. Aranjman hazırlama kuralına göre saksının çarpıcı bitkisi olacaklar. Altlarına patateslerden bir ikisi güzel gidebilir. Araya da bir çiçekli bitki yakışır sanırım. Bu kombinasyon işine biraz zaman ayırmak gerekecek.

Mavi yasemin de çok güzelmiş bu durumda. En iyisi kesin istediklerimi bir alıp geriye kalan yere bir bakmak olacak.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön